shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Huldiging Haliegh Dolman

Een zilveren medaille op de Paralympische Spelen, dat vraagt om een huldiging in je woonplaats. De gemeente Zwijndrecht dacht daar ook zo over en omdat er maar liefst 5(!) sporters in Zwijndrecht wonen die naar de Olympische of Paralympische Spelen zijn geweest, besloot men bij de gemeente om hier een feestelijke avond van te maken.

Bart Deurloo en Frank Rijken (Gymnastiekvereniging O&O – Olympisch Turnen), Iris Pruysen (Atletiekvereniging Hercules – Paralympisch verspringen), Chantalle Zijderveld (ZZ & PC de Devel – Paralympisch zwemmen) en natuurlijk onze eigen Haliegh Dolman werden ieder in een prachtige cabrio naar het gemeentehuis gereden, vooruitgegaan door Showband Jong Holland. Bij het gemeentehuis aangekomen lag er een mooie oranje loper uit waarover de sporters één voor één onder luid gejuich van het massaal toegestroomde publiek naar het bordes liepen. Daar werden ze opgewacht door de burgemeester en de wethouder. Larissa Klaassen, de tandempartner van Haliegh, maakte het olympisch gezelschap compleet en met zijn allen luisterden we naar de toespraak van de burgemeester. Kadootjes, gemaakt door kinderen uit Zwijndrecht, werden aangeboden aan alle sporters, die na het fotomoment en een spetterend optreden van de meiden van O & O een meet-en-greet hadden met de kinderen. Hiermee zat het openbare gedeelte van de huldiging er op en werd het feest binnen verder gezet.

Tijdens de meet-en-greet sessie arriveerden de genodigden voor het besloten gedeelte van de huldiging in de trouwzaal van het gemeentehuis. Iets vertraagd vanwege de grote belangstelling van de kinderen voor de sporters, werden de atleten vervolgens één voor één op het podium geroepen. De wethouder hield een kort vraaggesprekje met iedere sporter, vervolgens kregen ze een prachtig glazen kunstwerk aangeboden namens de gemeente en werden ze in de bloemetjes gezet.  Als laatste was het de beurt aan een vertegenwoordiger van ieders vereniging om een kort woordje te spreken, terwijl de hoogtepunten van de prestaties in Rio nogmaals door iedereen konden worden bewonderd op de grote schermen die aan weerskanten van de zaal hingen.

Na – alweer- een paar fotomomentjes was de tijd aangebroken om onder het genot van een hapje en een sapje gezellig na te praten met elkaar.
Hier is een woord van dank naar de Gemeente Zwijndrecht op zijn plaats, voor alle moeite die men daar gedaan heeft om deze bijzonder feestelijke huldiging te organiseren.
Read more at http://www.drcdemol.nl/nieuws/2919#itx4L1JS0HBFuAGi.99

Laat een bericht achter

X
X
X