shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Brand baalt op WK

BIELES (LUX) – Na een verbeten strijd greep Lucinda Brand net naast een WK-medaille. Zij was er zo dichtbij, dat de frustratie over de meest ondankbare uitslag (4e) vlak na de veldrit overheerste!

Lucinda kende een prima start. Vanaf de tweede rij rukte Lucinda meteen met Marianne Vos op naar de voorste linies en scheidde zich met een kopgroep van zeven rensters af van het overige rennersveld.  Onder de koploopsters onder andere Sanne Cant, Marianne Vos, Eva Lechner, Katerina Nash en Christine Majerus. Grootste afwezige in de kopgroep was wereldbekerwinnares Sophie de Boer, die een offday kende en later gedesillusioneerd de wedstrijd verliet.
Lucinda voelde zich supergoed en trok de kopgroep uiteen. In haar enthousiasme nam ze echter iets teveel risico in een gladde afdaling, waardoor ze na een spectaculaire schuiver de pitsstrook moest bezoeken. De schade beperkte zich gelukkig tot een fietswissel, die uiteraard de nodige kracht kostte, maar de strijd om de podiumplaatsen met haar drie naaste concurrenten Sanne Cant, Marianne Vos, en Katerina Nash in leven hield.
Na een tempoversnelling van Vos en Cant volgde Lucinda met Nash op korte afstand van het leidende duo. Na een nieuwe aanval van Marianne Vos en een foutje van Cant, leek onze kersverse Nederlandskampioene op de wereldtitel af te rijden. Tot in de laatste ronde haar ketting vast sloeg en Cant terugkwam. De Belgischkampioene greep de onverwachte kans met beide handen aan en sprintte verrassend naar de wereldtitel. Achter de twee vocht Lucinda een verbeten strijd uit met Nash om brons. Lucinda pakte een kleine voorsprong en leek deze ook op de laatste klim, gevolgd door een gladde afdaling te behouden. Helaas lukte het Lucinda niet om snel in haar pedalen te klikken, waardoor Nash weer langszij kwam en de derde positie niet meer liet ontglippen.
De teleurstelling bij Lucinda was groot, maar tevens realiseerde zij zich na afloop, dat dit bij haar eerste WK-optreden een geweldige “binnenkomer” is.
Voor Lucinda is het crossseizoen nu ten einde. Ze neemt een paar dagen rust en gaat zich vervolgens met haar nieuwe Team Sunweb voorbereiden op het komende wegseizoen, dat voor Lucinda al weer aanvangt op zaterdag 25 februari met de Omloop Het Nieuwsblad.

klik hier voor NOS verslag en interviews Marianne Vos en Lucinda Brand

Uitslag:
·  1. Sanne CANT, (BEL), in 43:06
·  2. Marianne VOS, (NED), at +0:01
·  3. Katerina NASH, (CZE), at +0:21
·  4. Lucinda BRAND, (NED), at +0:21
·  5. Maghalie ROCHETTE, (CAN), at +0:36
·  6. Eva LECHNER, (ITA), at +0:53
·  7. Christine MAJURES, (LUX), at +1:21
·  8. Ellen VAN LOY, (BEL), +1:21
·  9. Nikki BRAMMEIER, (GBR), at +1:31
·  10. Kaitlin ANTONNEAU, (USA), at +1:46
·  11. Elle ANDERSON, (USA), at +2:29
·  12. Caroline MANI, (FRA), at +2:40
·  13. Amanda MILLER, (USA), at +2:49
·  14. Marlene PETIT, (FRA), at +2:53
·  15. Courtenay MCFADDEN, (USA), at +2:53
·  16. Helen WYMAN, (GBR), at +3:06
·  17. Alicia FRANCK, (BEL), at +3:12
·  18. Lucie CHAINEL, (FRA), at +3:19
·  19. Lucia GONZALEZ BLANCO, (ESP), at +3:29
·  20. Mical DYCK, (CAN), at +4:27

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X