shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Lucinda Brand 2e in GP Adrie van der Poel

HOOGERHEIDE – Lucinda Brand had zich voor haar eerste serieuze veldritseizoen een aantal doelen gesteld. De meeste hiervan werden al ingelost, echter een podiumplaats in een wereldbekerwedstrijd was nog niet gerealiseerd. Hieraan werd afgelopen zondag in de GP Adrie van der Poel gehoor gegeven. Na eerdere vierde plaatsen (Valkenburg, Heusden-Zolder) slaagde Lucinda er in Hoogerheide in om achter Nederlandskampioene Marianne Vos de tweede plaats te veroveren.
Na een ietwat stroeve start rukte onze voor Sunweb uitkomende Molrenster al snel naar de voorste gelederen van de wedstrijd. Hier had Marianne Vos inmiddels al een kleine voorsprong genomen. Lucinda streed met onder meer Belgischkampioene Sanne Cant, Italiaanskampioene Eva Lechner , de Tsjechische Katerina Nash en de opnieuw verrassend sterke Nederlandse mountainbikester Annemarie Worst voor de aansluiting bij koploopster Vos. Na een materiaalwissel van Marianne Vos werd de aansluiting gevonden en nam Lucinda brutaal de leiding over. Ook na een fietswissel als gevolg van een vermeende lekke band wist Lucinda haar positie weer netjes in te nemen.
Na een tempoverhoging van Lucinda in de voorlaatste ronde, counterde Vos en sloeg een kleine kloof. Lucinda trachtte met Sanne Cant de kloof te dichten, maar Vos behield haar voorsprong. Vervolgens slaagde Lucinda er uitstekend in om de overige concurrentie van zich af te schudden, om zo haar felbegeerde tweede podiumplaats te bemachtigen.

Annemarie Worst wist verrassend Sanne Cant van een derde plaats af te houden en zorgde zo voor een volledig Nederlands podium.
Een zeer contente Lucinda kijkt nu al met vertrouwen uit naar het komende weekeinde. In het Luxemburgse Bieles worden dan de wereldkampioenschappen verreden en hoopt onze Molrenster andermaal in de voorste gelederen mee te strijden.
uitslag GP Adrie vd Poel vrouwen

TV-verslag

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X