shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Lucas Jansen wint in Nieuwerkerken

Lucas Jansen wint in Nieuwerkerken

Lucas Jansen wint in Nieuwerkerken

Geen jeugd wedstrijd in Nederland, en nog geen vakantie voor Lucas dus wilde hij wel weer graag naar België. Op naar Nieuwerkerken dan. Eind van de middag pas starten dus alle tijd om er rustig naar toe te rijden. Met zo’n 35 renners aan de start waarvan 5 Nederlanders is het altijd leuk want je weet niet precies wie je in de gaten moet houden. De start ging echt op z’n Belgisch want ze hadden geen haast. Terwijl de renners in de frisse wind stonden te wachten met donkeren wolken in aantocht besloten ze nog maar even rustig warm te rijden achteraan van het peloton. En ineens word besloten dat ze kunnen vertrekken.

Lucas starte rustig van achter aan. De eerste 3 rondes werd er de kat uit de boom gekeken en gebeurde er weinig. Toen vonden ze het welletjes en gaven even gas. Met wat regen maar die gelukkig niet echt doorzette bleef gelukkig verder droog. Het peloton brak in 3-en maar een kopgroep van zo’n 20 renners. Lucas vond het wel best en zat op z’n gemak vanuit achter de boel in de gaten te houden. Halverwege koers probeerde een Belg er van door te gaan, maar al snel haalde het peloton hem weer bij. Daarna werd niet echt meer doorgereden en zou het aan komen op een sprint. Na de laatste bocht gaat een paar meten lichtjes omhoog en was het lastig zien voor het publiek wat er gebeurde.

Maar zo vertelde hij zelf, ik zat in de 3de positie en wist ook dat het een hele lange aankomst was dus hij moest niet al te vroeg de sprint aangaan. Toen Lucas iemand vanuit zijn wiel zag komen besloot Lucas zijn sprint in te zetten. Met nog ongeveer 125 meter te gaan kwam Lucas op kop, en niemand kwam daar meer over en zo kon Lucas zijn 2de Belgische koers winnen van dit wegseizoen met de vingers in een U vorm want deze overwinning was voor papa (Udo) die morgen jarig is.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X