shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

De cross is los!

Zaterdag 2 en zondag 3 september was het dan eindelijk zo ver dat het crossseizoen begon. In België dan wel te verstaan want in Nederland moeten we wachten tot 24 september wanneer onze eigen cross bij de Mol wordt georganiseerd. Voor de nieuwelingen jongens stonden in Steenhuffel maar liefst 4 mollen aan de start, te weten Lucas Janssen, Niels Boom, Kjell de Jager en Beau van Izerloo. Dat is best veel als je weet dat er maar 10 Nederlanders waren. Er stond een startveld van 60 renners en drie van de mollen startte lekker vooraan, wat in het veld best fijn is. Alleen Niels had pech achteraan te moeten starten. Lucas en Beau hadden een hele goede start en gingen respectievelijk als 2e en 10e het veld in. Kjell zijn start was minder en zat in het midden van het peloton.

Na een aantal ronden zagen we Lucas op podium koers rijden maar helaas viel hij waardoor zijn schoen los kwam te zitten. Deze kreeg hij niet meer goed vast en moest de wedstrijd uitrijden met een losse schoen. Helaas podium aspiraties in de prullenbak maar super tevreden met een 10e plaats als 1e jaars nieuweling. Beau had een wedstrijd waar hij niet blij mee was, een top start maar doordat hij heel erg moest wennen aan zijn nieuwe fiets en misschien wel iets te hard van start was gegaan, ingestort en een 41 plaats behaald. Kjell deed dit andersom, Een mindere start maar een inhaal race waar je u tegen zegt. Zeer beheerst pakte hij de ene na de andere renner en behaalde een mooie 33e plaats. Niels zijn wedstrijd zat vol met pech, Achteraan starten, ketting kapot en ook fiets twee liep niet best. De rode lantaarn was hierdoor dus voor Niels een 60e plaats was zijn deel.

Zondag was de Wedstrijd in Kessel waar 2 mollen zouden rijden. Lucas en Beau wilden wel revanche op de dag ervoor. Deze keer stonden er maar liefst 89 renners aan het vertrek. Een ware invasie als je dat op de eerste bocht af ziet komen. Natuurlijk hadden onze jongens de mazzel om nu niet vooraan te starten maar als bijna allerlaatste stonden ze gebroederlijk naast elkaar. Ze starten allebei heel goed en pakte meteen een man of 30 na de eerste bocht. Halverwege de eerste ronde reed Lucas al op een 49e plaats en Beau ongeveer 55e. Lucas zou er een ware inhaalrace van maken die zijn weerga niet kent. Ook Beau zat lekkerder in zijn vel dan de dag ervoor en verschanste de één na de ander. Ronde na ronde zag je Lucas steeds verder bij de top 20 komen en in de laatste ronde heeft hij er nog een aantal gepasseerd waardoor hij een zeer zwaar bevochten 18e plaats behaalde. Top prestatie lijkt mij zo. Beau was ook erg lekker op dreef en maakte de wedstrijd af op een 44e plaats.

Ook werd er dit weekend op de weg gereden. Max Jansen reed in Hoogerheide naar een 11e plaats.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X