shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Cedric de Jager wint in Maassluis

20170826_155406 20170826_145740

Afgelopen zaterdag vond de jeugdronde van Maassluis plaats. Het weer zag er erg mooi uit, dus de tassen werden ingepakt met extra zonnebrand en een groot aantal mollen verschenen aan het vertrek.
Het was wel weer even opletten want de startvolgorde was omgekeerd. We begonnen dus met categorie 7 met Mellon, Stan, Leon en Bart aan het vertrek. Het was Bart zijn eerste KNWU wedstrijd en dat is best een beetje spannend. Hij had al wat ervaring opgedaan bij de mini wegwedstrijden en zette afgelopen woensdag ook een goede tijdrit tijd neer bij de training. Dus hij was er klaar voor. De boys waren goed van start gegaan en reden lekker hun wedstrijd. Onderweg werden de vakantie verhalen uitgewisseld, en ze hadden het gezellig onderweg. Maar ze reden goed door en alle mollen konden bij het peloton blijven. Het werd een massa sprint en Mellon eindigde als 16e, Stan werd 17e, Leon 18e en Bart werd keurig 28e.

Cat.6 met Halvar, Daan en Willemijn. Ze gingen hard van start en Willemijn deed haar best om er zo lang mogelijk bij te blijven. Dat lukte een paar rondes, maar moest toen het peloton laten gaan. Halvar en Daan kunnen in het peloton lekker meedraaien en rijden goed voorin mee. Ze rijden soepel door en nemen genoeg initiatief. Het lukte niemand om weg te rijden en ook hier kwam het aan op een massa sprint. Daan komt 200 meter voor de finish aan de leiding, maar wordt nog door een aantal renners ingehaald. Hij wordt 8e, goed geprobeerd hoor ! Halvar eindigt als 11e en Willemijn wordt 27e

In Cat.5 startte alleen Nadia. Ze was goed onderweg, maar na 5 kom was er een massale valpartij achter op het parcour. Er kwamen 5 gewonden renners aanrijden waaronder Nadia, maar zij konden gelukkig nog opstappen. Voor een aantal renners was het letsel erger. De wedstrijd wordt stilgelegd zodat er ambulances door konden het parkoers op. Daarna werd de wedstrijd hervat voor de resterende 3 ronden. Nadia reed naar een mooie 11e plek, maar de schrik zat er goed in.

Cat.4: Jelle en Cedric. Jelle had er zin in en ging meteen volle bak van start. Er wordt door Cedric hard doorgetrokken en een aantal kinderen konden het tempo niet aan niet volgen. Maar onze kanjers gelukkig wel en ook hier moest er gesprint worden voor de 1e plek. Cedric wint deze sprint met ruime voorsprong en Jelle pakt een mooie 6e plek.

Cat. 3: Cyriel. Cyriel heeft 2x geprobeerd los te komen van de groep, maar het lukt nog niet om weg te komen. Het tempo lag ook hier soms hoog, maar achter op het parkoers valt het regelmatig stil in het peloton. Het complete peloton gaat de laatste ronde in, en Cyriel zet de sprint al vroeg in. Hij wordt verrast op de streep en moet genoegen nemen met een 2e plek.

Cat.2: Selena en Maud. Het lukt onze mol meiden om samen met 3 renners van Westland alle anderen te lossen. Ze houden dit heel goed vol en blijven heel knap bij deze kopgroep met 5 renners. Ze ruiken allebei podium en sprintte heel hard op de finish af. Selena haal het podium net niet en wordt 4de en Maud wordt 5e.

1 Response

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X