shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Happy end voor Lucinda Brand in Boels Ladies Tour

SITTARD-GELEEN – Lucinda Brand heeft aan haar deelname aan de Boels Ladies Tour een goed gevoel overgehouden. De Molrenster die na deelname aan het EK in Denemarken wat fysieke ongemakken kende, hoopte met haar deelname aan de nationale etappewedstrijd het vertrouwen richting WK in Noorwegen weer op te kunnen vijzelen. De eerste etappes werden met wisselend succes en in dienst van kopvrouw Ellen van Dijk afgelegd. De echte test moest in het finaleweekend in Zuid-Limburg plaatsvinden. De eerste confrontatie met de Limburgse heuvels in de zaterdagetappe bracht Lucinda nog niet het gezochte vertrouwen. Op de finaledag met start en finish op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard had Lucinda gelukkig het goede gevoel weer hervonden. Vanuit het vertrek van de 160 km lange etappe door het Limburgse heuvelland maakte de Sunweb-renster deel uit van een 11 rensters tellende kopgroep. Deze kopgroep bouwde een voorsprong op, die lang rond de 2 minuut 30 was. Toen in de finale Kasia Niewiadoma (WM3) en Janneke Ensing (Ale Cipollini ), 2 gevaarlijke klassementsrensters, de achterstand naar de kopgroep overbrugden, was het aan Lucinda om de podiumplaats van kopvrouw Ellen van Dijk te verdedigen. Dat lukte Lucinda wonderwel, want in een zinderende finale, waarin Niewiadoma op de Snijdersberg ontsnapte, wisten Ensing en Brand het gat op de Poolse nog te dichten. Vervolgens soleerde Ensing naar een verdiende overwinning en wist Lucinda haar Poolse opponent nog af te schudden voor de tweede plaats. Het eindklassement leverde een zege op voor Annemiek van Vleuten, die achtereenvolgens Anna van der Breggen en Ellen van Dijk naar het zilver en brons verwees.

 

klik HIER voor alle uitslagen

 

klik HIER voor het videoverslag van de finale-etappe

 

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X