shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Cyriel 2e in Calven

IMG_20170903_115455_resized_20170903_100855234 IMG_20170903_120354_resized_20170903_100853759

In Calven genoten we afgelopen zondag van een aantal mooie jeugdwedstrijden in een lekker nazomer zonnetje. Een mooi rondje met een flink stukje vals plat erin. Dat levert altijd interessante wedstrijden op.
We begonnen met mollen in categorie 2 met 3 mollen; Luke, Isere en Jesse. De mollen lieten zich vanaf de start meteen goed zien. Luke zat meteen mee met de koplopers en wisten al een beetje los te komen van het peloton met een groep van 6 renners . Isere probeerde in het peloton hier vlak achter naar de koplopers toe te rijden. Jesse had geen super start maar reed dapper de klim op. De volgende rondes liep de kopgroep verder uit. Luke kon net niet aansluiten bij de kopgroep van 3, maar reed met nog 3 renners keihard door. Isere klom ondertussen dapper door en gaf niet op. Jesse kwam halverwege de wedstrijd lekker op gang en reed steeds harder de berg op. Hij kon zelf naar Isere toerijden en aansluiten. Luke verraste de laatste ronde de andere renners en kwam los als 4e over de streep Jesse 12e en Isere werd 13e.

In categorie 3 zagen we Cyriel aan het vertrek staan. Hij stond gefocust en hij had een vlammende start. Meteen de eerste ronde zat hij met 6 renners in de kopgroep en trok had door. Het gat werd steeds groter met de achterblijvers. Het lukte Cyriel alleen niet om met de ontsnapping van de koploper mee te springen rond de 5e ronde. Maar hij bleef lekker bij de achtervolgers doorknallen. De laatste ronde trok Cyriel de klim hard omhoog, hij had nog wat energie over. Hij kwam los te zitten, kon dit volhouden tot de streep en werd mooi 2e.

In categorie 4 hadden we alleen Jelle om aan te moedigen. Hij startte helemaal vooraan, en reed keihard weg na het fluitsignaal. Hij reed goed door, en kon de eerste rondes goed bij de kopgroep blijven. Daarna werd het klimmen en het trillen van de steentjes iets teveel voor zijn geblesseerde teen. Hij liet zich afzakken naar een groepje hierachter en reed wel lekker door. Hij werd toch nog 17e.

Categorie 5 met Jasper en Nadia. Jasper had goed geloot en stond vooraan. Nadia stond helaas niet vooraan maar had een hele goede start en kon lekker meekomen met de groep. Beide mollen bleven bij de kopgroep de eerste paar rondes. Maar na een paar rondes moest Nadia lossen. Jasper bleef prima de klim oprijden en bleef heel knap bij de kopgroep. Nadia kwam in een groepje terecht en reed hier prima door. Jasper hield de hoge snelheid vooraan goed vol en finishte als 9e en Nadia werd 19e
Tenslotte dan nog categorie 7 met 4 mollen; Lucas, Mellon, Stan en Leon. Deze jongens hadden er zin in, maar zagen wel op tegen de klim 32 keer op te moeten rijden. Ze begonnen alle 4 dapper aan hun koers. De eerste ronde kon iedereen prima volgen. De eerste die het peloton moest laten gaan was Lucas. Hij reed op zijn eigen temp lekker door, maar ook net voor Leon en Stan begon de groep te breken. Mellon kon nog een paar rondes bijblijven, maar moest toen ook de koplopers laten gaan. Hij kwam in de achtervolgers terecht. Daarachter kon Stan naar Leon rijden, en hadden wat steun aan elkaar. Stan had nog wat over en kon zelfs zonder Leon verder door rijden naar voren. Lucas kwam wat beter in de wedstrijd en reed de laatste rondes lekker soepel naar boven. Mellon werd 13e, Stan 17e, Leon 20e en Lucas 21e.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X