shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Luke Chow wint in Honselersdijk

IMG-20170909-WA0000_resized_20170909_082656120 (002)

In Honselersdijk was afgelopen zaterdag de Klompenronde. Een leuk rondje met een klein klimmetje en hele bijzondere prijzen; delft-blauwe klompjes op een mooi herinnering bordje. De weerberichten zagen er niet al te optimistisch uit maar toch zagen we veel jeugdleden aan het vertrek verschijnen.

De eerste mollen kwamen in beeld bij categorie 2 met maar liefst 5 mollen ; Luke, Jesse, Maud, Isere en Selena. De mollen lieten zich vanaf de start meteen goed zien. Alle mollen konden meteen mee met de koplopers. Na de eerste ronde had Jesse alleen wat moeite met het tempo. Hij liet zich wat afzakken. Ook Maud kreeg het later in de wedstrijd wat moeilijker. Luke, Isere en Selena reden heel hard door en bleven met zijn 3en lekker in de kopgroep rijden. Jesse reed ondertussen naar Maud toe, en deze twee kanjers vonden elkaar en konden lekker samen doorrijden. Selena en Luke zaten goed voorin het tempo het bepalen, maar ook Isere zagen we groeien in de wedstrijd en kon prima het hoge tempo aan. De laatste ronde probeerde er 1 renster weg te rijden maar Luke reageerde meteen. Hij reed naar haar toe, bleef in haar wiel en verraste iedereen in de sprint. Hij won met overmacht. Isere werd knap 8e, Selena 10e, Maud 11e en Jesse 12e

In categorie 3 zagen we Cyriel en Thijs. Ze begonnen de koers rustig aan. Thijs reed heel goed mee met het peloton en zagen hem op kop rijden. 5 rondes voor het eind sprong er een renner uit het peloton. Cyriel en nog een renner konden nog wat versnellen en sloten netjes aan. Daarachter brak het peloton en Thijs kwam in de 3e groepje . Daar reed hij prima door. Vooraan in de koers reed Cyriel hard door. Hij zette de sprint te laat in en kon niet meer over de koploper heen maar werd netjes 2e. Thijs sprintte voor de 13e plek. Knap gedaan.

In categorie 4 stonden er 3 mollen aan het vertrek ; Anouk, Cedric en Jelle. De wedstrijd begon meteen hard en alle mollen bleven goed bij de koplopers. We zagen Cedric goed voorin en ook Jelle deed veel kopwerk. Anouk reed een hele goede wedstrijd en kon er heel goed bijblijven. Ze wordt iedere wedstrijd sterker maar de laatste rondes werd het haar teveel en liet ze de koplopers gaan. Met 2 mollen in de kopgroep keken we uit naar de sprint. Jelle werd de voorlaatste bocht afgesneden en streed niet mee met de top 10 maar Cedric zat goed voorin richting de streep en werd heel knap 3e. Jelle eindigde als 18e en Anouk werd 201

Categorie 5 zagen we alleen Jasper in het moltenue. Al meteen de eerste ronde sprongen er 2 renners weg. Jasper zat in de achtervolgende groep en reed een hele sterke race. Hij zat veel voorin, dat koste veel kracht en we zagen hem even een moeilijk moment hebben. Maar hij herstelde en de volgende ronde probeerde hij zelfs te demarreren. Maar ook hier werd het een sprint voor de 3e plek. Jasper werd netjes 13e

Categorie 6 met 3 jongens om aan te moedigen; Daan, Michiel en Halvar. De jongens waren goed weg en reden allemaal goed mee. We zagen Daan veel voorop de klim oprijden, maar het lukte niemand om weg te komen. Een sterke groep die elkaar goed in de gaten hield. Halvar draaide lekker in het peloton mee, en zocht steeds de juiste positie. Ook Michiel kon het tempo prima aan en reed soepel met het peloton mee. De laatste ronde zochten de mannen hun positie voor de naderende sprint. Halvar zat goed en werd 10e, nog net prijs ! Daan werd 17e en Michiel eindigde op een 20e plek.

Tenslotte nog flink wat mol-mannen in categorie 7; Brett, Niels, Stan, Lukas, Thomas en Mellon hadden lang genoeg gewacht en wilden hun energie kwijt. Ze waren prima weg na het fluitsignaal en reden allemaal mee met het peloton. Er waren wat ontsnappingspogingen, maar die werden telkens weer terug gereden door de groep. Het tempo lag hoog, maar al onze mollen konden er bijblijven. Brett deed nog een poging om weg te komen, maar dat lukt helaas niet. Thomas zien we iedere week sterker worden en kon steeds een goede plek in het peloton opzoeken. Maar ook Mellon, Lukas, Stan en Leon hadden het zwaar, maar hielden het de hele koers goed vol. Het kwam de laatste ronde aan op de snelste sprintbenen. Brett viel net buiten de prijzen en werd 11e, Mellon 18e, Niels 20e, Thomas 23e, Stand 24e en Lukas 29e.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X