shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Alle jeugddeelnemers rijden prijs in de ronde van Korvel

De jeugdronde “de Korvel” in Tilburg werd, na 14 jaar afwezigheid, afgelopen zondag 10 september weer voor het eerst georganiseerd. Er waren slecht 5 jeugd-mollen aanwezig, maar het is zeker een tip voor volgend jaar ! Het is een pittig rondje door de winkelstraat en een woonwijk. Het parkoers bestond uit een flink aantal mooie bochten, een heuze S-bocht en een bijna 160 graden bocht met verkeersdrempels. Asfalt wisselde af met klinkers, het beloofde dus interessante wedstrijden te worden ! De eerste 10 aankomende werden beloond met hele mooie bekers, en ook voor de overige geklasseerde renners was er een speciaal gemaakt sleutelhanger van de Korvel.

In categorie 2 zagen we de zussen Evi en Isa. Beide hadden goed gelood op de voorste rij. Evi had een vliegende start en dook als 4e de bocht door. Isa had een iets minder explosieve start, maar kon lekker aansluiten. De eerste rondes zat alles nog redelijk bij elkaar. Maar de 2e ronde begon het zware parkoers zijn tol te eisen. Er ontstond er een klein kopgroepje met daarin Evi. Ze zat er goed bij en kon het tempo lekker aan. Isa had het moeilijker, maar kon wel aansluiten bij nog 2 renners. Evi zat lekker in de wedstrijd, leek nog fris en strijdbaar en bleef goed meedraaien. Ze spintte uiteindelijk heel knap naar een mooie 6e plek. Haar beste plek dit jaar ! Goed gedaan meid. Maar ook Isa gaf niet op en kwam als 13e over de streep. Net geen beker, maar toch op het podium je prijs ophalen.

In categorie 3 stond Cyriel te trappelen om de over de klinkers te rijden. Echt een parkoers voor deze jonge renner. Hij gaf meteen gas en kon al de eerste ronde met nog 4 renners wegkomen van de rest van het peloton. Hij en nog een renner bleven druk zetten, gas geven en iedereen vermoeien. Ze reden de andere 2 renners er ook nog af en konden flinke voorsprong nemen met zijn 2en. Maar ook Cyriel werd toen moe en moest uiteindelijk de koploper toch laten gaan. Hij zat in de riante 2e positie in de wedstrijd en bleef die houden tot op de streep. Hard en knap gereden jongen !

Tenslotte een poosje wachten op categorie 7 met Mellon en Leon. Beide jongens wilde naar huis met een beker en lieten zich vanaf de start meteen zien. Ze konden allebei lekker meekomen met de kopgroep. Een aantal renners waaierde al af, maar zij hielden het lang vol. Helaas moest Leon toch lossen na flink wat rondes. Mellon hield het vol had zicht op een beker. Dat motiveerde hem om flink door te trappen, maar ook hij moest na flink wat demarrages en ontsnapping op ontsnapping toch de kopgroep laten gaan. Hij kwam in een groepje van 4 terecht. Leon had ook een renner gevonden waar hij lekker mee mee kon rijden en zij konden hun race op eigen tempo vervolgen. Mellon zette een slimme sprint in, had goed geteld waar hij zat in de wedstrijd en kon zo mooi 9e worden. Leon werd 14 en beide jongens straalde op het podium.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X