shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Mooie prestaties in de Kleine omloop van de Veenkoloniën

Veendam- Zaterdag 9 september zijn we op pad gegaan met 3 mol jongens, Kjell de Jager, Sjors van der Glas en Beau van Izerloo. Met 133 renners aan de start die een mooie omloop van 80 km voor de boeg hadden. Aangezien het vanaf ’s morgens vroeg al regende was het een zeer natte bedoening in Veendam. Het stopte pas met regenen toen de mannen waren gefinisht. Met smalle wegen in de omloop ook een wedstrijd met vele valpartijen waar Sjors meteen de dupe van werd. Hij zat achter één van die valpartijen waarbij zijn fiets vast zat in een andere en zijn ketting om zijn trapper was gedraaid waardoor hij niet meer meteen kon opstappen en proberen aan te haken. Helaas voor hem duurde de wedstrijd maar kort omdat hij vlak erna ingehaald werd door de bezemwagen.

Door de weersomstandigheden was het een zware koers en waren er meerdere breuken in het peloton. Beau die eigenlijk al met zijn hoofd in het veldseizoen zat nam plaats in de 2e groep maar Kjell kon gelukkig mee met de kop van de wedstrijd. Het ging verschrikkelijk hard want volgens mij wilde iedereen snel een warme douche. Gemiddeld 40 in het uur en soms nog harder reed de kopgroep richting de finish. Kjell hield hier super goed stand en sprintte mee met het peloton om in de deze klassieker een geweldige 19e plaats te behalen. Een top prestatie dus. Beau wist niet meer bij de 2e groep te blijven maar gelukkig wel voor de bezemwagen zodat hij ook deze klassieker mocht finishen. Hij werd 75e. Het seizoen is voor Beau nu ten einde hij gaat nu echt het veld in, Sjors rijd nog een aantal criteriums en Kjell zal ook het veld induiken. Volgend jaar als 2e jaars maar kijken hoe ze zich gaan handhaven in de klassiekers.

1 Response

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X