shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Jeugdteam B wint ploegentijdrit Rijswijk

IMG_20170916_130027_resized_20170916_082347028 (002) 16179367_1410728628996920_501457466326853175_o IMG_20170916_115951_resized_20170916_082345572 (002)

Vandaag een ploegentijdrit voor de jeugd van DRC de Mol. Erg leuk om eens aan ander onderdeel binnen het wegwielrennen deel te nemen, DRC de Mol kwam met maar liefst 4 teams op dit evenement af. Elk team bestaat uit 3 of 4 renners, waar 4 renners fietsen moeten er drie over de finish komen. Ieder kwartier startten 2 teams 1 minuut na elkaar. We hadden 2 teams met renners uit cat. 2, 3 en 4 (A en B) en 2 teams met renners uit 5,6 en 7 (A en B). De renners waren van ongeveer gelijke sterkte, en hadden als taak om als team elkaar te versterken. Erg leuk, maar ook best lastig in deze individuele sport.

De startnummers werden vergeven dmv loting. DRC de Mol team B startte in de tweede serie als 1e. Dit team van DRC de Mol bestond uit Cédric de Jager, Jelle de Vlaam, Cyriel Hooghwerff en Sofie Ceelie.
De jongens en 1 meisje hadden een goede start. Sofie trok meteen hard door, en de jongens moesten hard hun best doen om meteen op hoge snelheid mee te draaien. Er werd erg goed en strak in een treintje gefietst, met mooie overnames. Er werd samengewerkt en het was een genot om naar te kijken. Cédric en team bleven erg goed met elkaar de tijdrit fietsen, de laatste ronde mochten de jongens volle bak fietsen, en dit ging uiteindelijk net iets te hard voor Sofie. De jongens haalden het team, welke een minuut na hen gestart was, net voor de finishstreep in. Het team zette de 1e tijd neer, met nog 8 teams die moesten fietsen.

In de 5e serie zagen we Team A (cat 2,3,4) welke bestond uit ; Isa de Jonge, Evy de Jonge, Selena Bas en Jesse Rozendaal. Renners die allemaal in cat 2 rijden en elkaar goed kennen. Jesse en Isa waren best zenuwachtig, want een individuele uitslag rijden is toch iets anders dan voor een team uitkomen. Ze voelde de druk van het team en ook die verantwoordelijkheid. Maar wat was het leuk om te zien hoe de kinderen tijdens de wedstrijd hiervan genoten. Ze waren goed op elkaar ingespeeld tijdens de trainingen die hier speciaal voor waren ingericht en wisten wat ze moeten doen. Isa zat echt te genieten op de fiets en ook Jesse zag je in de wedstrijd groeien. Selena wist goed kopwerk te verrichten en Evy wist precies waar en wanneer ze moest overnemen. Isa offerde zich als eerste op, maar had het veel langer volgehouden dan ze zelfs had kunnen hopen. Jesse voelde zich zelfsverzekert en trapte hard door, alles voor het team ! Dit team reed echt heel goed en wist zelfs de 9e plek te behalen.

Uiteindelijk wist geen team een snellere tijd dan het team van Cédric, Cyriel, Jelle en Sofie neer te zetten, en heeft team B van DRC de Mol de ploegentijdrit op hun naam gezet!!
Nadat de 2 Mol-teams van categorie 2/3/4 klaar waren mochten de Mol-teams van categorie 5/6/7 gaan inrijden. Stan had het maar zwaar met de dames. Die schoten nl niet erg op met gereedmaken. Toch waren de dames nog ruim op tijd met inrijden.

De loting had bepaald dat team B bestaande uit: Daan den Breejen, Mellon Hooghwerff, Bart Hordijk en Thomas Verhoeven als 4e moesten starten. Vooral bij Bart en Thomas zagen we wat spanningen. Niet gek want voor beide was het de allereerste ploegentijdrit. Daan en Mellon hadden al wat ervaring. De start van de 4 mannen was super en ging zoals geoefend was. Zij startten een minuut na team B van Ahoy. Het zag er uit als een geoliede machine dankzij de trainingen van Paul Hooghwerff van afgelopen weken. Halverwege de wedstrijd hadden zij het andere team ingehaald en gingen volle bak door. Thomas moest de 3 anderen 3 rondjes voor het einde laten gaan en zo gingen Bart, Daan en Mellon met zijn 3-en verder. Het overnemen ging nog altijd soepeltjes en met zijn 3-en sprintten zij naar een 4e tijd zoals na afloop bleek.

Groep A van de Mol moest als een na laatste groep starten. Dit team bestond uit Stan Reinders, Leanne Bomas, Willemijn Leijten en Nadia Vermeeren. Bij de dames was ook de nodige spanning te zien voor de start, team kapitein Stan had al eerder ploegentijdritten gereden dus voor hem was het allemaal bekend terrein. Vooral Willemijn had last van zichtbare spanningen. Maar ook deze groep was goed weg. Stan heeft flink wat kopwerk verricht maar dat was zo afgesproken. Ook de andere dames hebben netjes hun werk gedaan. Voor Willemijn zat het er na een aantal rondjes op en heeft zij de overige 3 nog aangemoedigd. Team A werd uiteindelijk 14e.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X