shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Cyriel 4e in jeugdklassieker Breda

IMG_20170917_121139_resized_20170918_103906655

Voor de 2e keer werd de jeugdklassieker Bavelse Berg te Breda georganiseerd. Een heel mooi evenement, waar een aantal jeugdleden vorig jaar mooie herinneringen aan hadden. Een klassieker is toch een speciale tak van het wegwielrennen waarin bij de jeugd weinig wedstrijden van zijn. Het is spannend omdat je de route niet van te voren kent. Er is voor de start een intekenlijst, na het startsein een neutralisatie en onderweg veel indrukken met weg-afzettingen, motorrijden en geen ouders die je kunnen aanmoedigen onderweg. Leuk om te zien dat zoveel Mol-renners op dit evenement afkwamen.

De eerste categorieën ; 1, 3, 5 en 7, startte om 10:30 . Alle categorieën vertrokken van een andere startplaats maar finishte wel allemaal boven op de berg. Een hele organisatie voor de ouders om eerst de moeders, opa’s en oma’s af te zetten op de berg. Kinderen in andere auto’s mee te geven naar andere startplaatsen en zelf op tijd bij de start en finish te zijn.

Als eerste zagen we boven op de berg cat. 3 finishen. Cyriel zat bij de kopgroep en zagen we als 2e de klim bestijgen. Maar de klim was lang en hij werd door 2 renners ingehaald. Gelukkig kon hij er nog wel een sprintje uitpersen, en werd het spannend voor de 3e plek. Maar helaas werd hij net 4. Maar wel heel knap gedaan. Thijs zagen we aankomen in de 2e groep. Hij zat daar heel netjes in het midden van de groep en klom heel sterk omhoog, hij pakte een mooie 26e plek.
Daarna finishte cat. 5. Er was een hele grote groep met maar liefst 44 renners waren vertrokken. Er werd hard gereden. En we zagen op de berg een kleinere groep afkomen op de klim. En tot onze vreugde zat Nadia daar bij ! Er werd gesprint voor de eerste posities en Nadia deed hieraan mee. Ze pakte een hele mooie 27e plek.

Even wachten op cat. 7. Zij waren vertrokken zo’n 30 km verderop in Chaam. Ondanks diverse demarrages bleef de groep grotendeels bij elkaar. We zagen de mollen voorin de berg beklimmen, en het werd voorin spannend voor de eerste 10 plekken. Er moest na de zware toch zelfs nog bergopwaarts gesprint worden. De mollen zaten er heel goed bij, Arno werd 10 en kon zelfs een beker ophalen. Brett werd helaas net 11e en viel dus net buiten de prijzen, Mellon 16e en Leon 28e. Knap hoor jongens met 54 deelnemers zulke resultaten laten zien. Voor deze jongens was het hun laatste koers bij de jeugd, maar ik weet zeker dat we zullen tegenkomen bij de nieuwelingen.

Na de huldigingen ging het programma s middags verder met cat. 2,4 en 6
In categorie 2 zouden we zoals we gewend zijn, veel mollen kunnen zien gaan. We keken met veel verwachting richting het dal van de berg toen we de motoren hoorde aankomen. En ja hoor, veel mollen bij de kopgroep ! Maar de klim was nog lang en zwaar. Ze hielden het allemaal heel goed vol, en Luke kwam als eerste mol over de streep op een 7e plek. Maar ook Evy viel weer in de prijzen met een mooie 10e plek. Selena zat hier vlak achter, en had zich op de klim iets opgeblazen, maar was toch tevreden met een 13e plek. Isere mocht naar huis met een 17e plek, moe gestreden zoals we van haar gewend zijn. Daarachter kwamen de meiden Isa en Maud. Zij hadden het zwaar gehad, maar wel veel nieuwe indrukken opgedaan en weer wat geleerd. Isa werd 22 en Maud 23e.

Tenslotte was het wachten op de laatste mol van de dag, Anouk in categorie 4. Anouk kon de koplopers niet bijhouden, maar had wel genoten van haar eerste klassieker ! Ze had de koers lekker op haar tempo kunnen rijden met nog renners, en kwam op een 43e plek over de streep.

Iedereen genoten van het evenement, jongens afscheid genomen van de jeugd en tevreden naar huis met nieuwe ervaringen.

1 Response

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X