shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

WERELDKAMPIOEN !

TTT Bergen TTT Bergen

Lucinda Brand heeft met haar ploeg “Team Sunweb” voor een enorme verrassing gezorgd door op het Wereldkampioenschap in het Noorse Bergen de wereldtitel op het onderdeel team time trial te veroveren. De zwart-witte formatie naast Lucinda, bestaande uit Ellen van Dijk, Coryn Rivera, Leah Kirchmann, Floortje Mackaij en Sabrina Stultiens, zag een uitgebreide voorbereiding onder leiding van ploegleder Hans Timmermans bekroond met een gouden medaille! Tot ieders verbazing werd de torenhoge favoriet Boels Dolmans, met onder meer Anna van der Breggen, Chantal Blaak en Amy Pieters met 12 seconden achterstand verwezen naar het zilver. Het brons ging naar Cervelo – Bigla Pro Cycling. Meervoudig wereldkampioen Canyon Sram greep op meer dan 1 minuut als vierde naast de medailles.
De Sunweb-ploeg had de loodzware tijdrit uitstekend ingedeeld. Er was afgesproken om “rustig” van start te gaan en in de talloze beklimmingen een tempo te rijden, dat ieder kon verteren. Op de “vlakke” stukken kon locomotief Ellen van Dijk het tempo hoog opvoeren. Die tactiek pakte geweldig uit! De meiden groeiden in de wedstrijd en in de finale werd zelfs het 3 minuten eerder gestarte team van FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope nog ingehaald. Tot de laatste kilometer bleef de ploeg compleet en snelde naar een tijd, waarop alle concurrenten zich in de zinderende finale stukbeten.

Als klap op de vuurpijl maakte het mannenteam van Sunweb, bestaande uit Tom Dumoulin, Lennard Kämna, Wilco Kelderman, Søren Kragh Andersen, Michael Matthews en Sam Oomen, het feest compleet, door in navolging van de vrouwen eveneens de wereldtitel op te eisen.

uitslag WK TTT vrouwen

filmverslag WK TTT vrouwen

1 Response

  1. Natasja Schilperoord

    Geweldig Lucinda, we zijn zo trots op !
    Je bent een voorbeeld voor de onze jeugd.

    groeten Natasja Schilperoord,
    Ook namens mijn vader, die geniet enorm van je prestaties

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X