shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Lucas Janssen 3e in de grote prijs Cees Sint Nicolaas

Dordrecht – Op 24 september was het dan eindelijk zo ver. De openingscross van het seizoen op ons eigen mooie parcours. Er was de afgelopen weken( eigenlijk maanden) heel hard gewerkt door de parcoursbouwers en het lag er dan ook weer mooi bij. De nieuwelingen startte om 12.30 uur en er stonden 5 mollen aan de start. Kersverse nieuwelingen Lucas Janssen, Brett Chow en Mellon Hooghwerff en 2e jaars nieuwelingen Max Jansen en Beau van Izerloo. Jarid van Horik zou ook starten maar was helaas de dag ervoor in Ottoland hard gevallen en behoorlijk geblesseerd geraakt en kon daarom niet starten.

De startopstelling ging op klassement van vorig jaar. Eerst werden de eerste 10 van de 2e jaars opgeroepen en toen de eerste 10 van de 1e jaars. Lucas had daarom een mooie startpositie, vervolgens kwam Brett en daarna Beau en Max. Mellon stond achteraan in het peloton van 66 renners. Zoals we van de nieuwelingen gewend zijn ging het meteen volle bak. Lucas had snel zijn plek gevonden voorin maar ook de andere mollen waren prima weg. Brett, Beau en Max kwamen in het midden van het peloton door ,Mellon achterin. Max heeft zich aardig verder naar voren weten te dringen en eindigde op een mooie 23e plaats. Beau werd 32e, Brett 55e en Mellon 61e.

Lucas was continu stuivertje aan het wisselen in een groep van 3 man. De nummer 1, Salvador Alvarado die iedere woensdag bij ons op het parcours traint, lag al veel te ver voor deze mannen en zij zouden dus het podium gaan completeren. Maar ja 3 renners en nog maar plaats voor 2 op het podium is altijd spannend. Lucas kwam voor de kantine als laatste van de 3 het veld in maar vlak voor de trap pakte hij er één. Meteen bovenaan de trap zette hij nog even extra aan waardoor hij een gaatje had op de laatste. De uiteindelijke nummer 2 kon hij niet meer verschansen in de sprint dus Lucas mocht in zijn eerste cross in Nederland op het schavot plaatsnemen op de 3 plaats. Zeer mooi resultaat voor deze 1e jaars nieuweling.

1 Response

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X