shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Luke Chow wint laatste wegwedstrijd in Den Haag

IMG-20170927-WA0003_resized_20170927_104638418

De laatste wegwedstrijd voor de jeugd was ook dit jaar weer in de Uithof, Den Haag.
In categorie 1 startte Brett Timmer voor zijn allereerste KNWU wedstrijd. Hij had al aardig wat succesvolle mini wegwedstrijden achter de rug, en was klaar voor de KNWU. Hij had een mooie start en kon lekker meekomen met de koplopers. Hij moest heel hard zijn best doen om bij de kopgroep te blijven en dat lukte hem aardig. Maar de laatste rondes moest hij toch afstand nemen van de kopgroep. Maar hij werd toch heel knap 8e in zijn eerste wedstrijd. Dat beloofd nog wat!

In categorie 2 stonden Luke Chow en Selena Bas aan het vertrek. Ze hadden er zin in, en reden meteen bij de start goed mee met de koplopers. Beide hielden het de hele wedstrijd prima vol.
Luke zagen we veel op kop, maar ook Selena reed heel sterk en op kop. Het kwam aan op de sprint en zoals we van Luke gewend zijn had hij een magistrale sprint en won deze laatste wedstrijd, knap gedaan. Selena werd heel knap 4e.

In categorie 3 zagen we ook 2 mollen aan de start; Cyriel Hooghwerff en Thijs Bijl. Bij de start wilde Cyriel meteen wegrijden, maar het peloton liet hem niet gaan. Thijs reed prima met het peloton mee, en trapte op een hoog tempo mee. De groep bleef nagenoeg bij elkaar en het kwam het aan op de sterkste benen in de sprint, Cyriel zette vroeg aan, kwam los op kop, maar werd net geklopt op de streep. Maar goed geprobeerd en knap 2e. Thijs eindigde als 13e, en dat vond hij helemaal geen ongeluksgetal.

In categorie 4 weer 2 mollen; Jelle de Vlaam en Anouk Bijl. Beide waren lekker weg en kwamen in het peloton terecht. Jelle zat goed voorin mee te draaien en Anouk bleef heel knap bij het snelle peloton. Tot het eind van de wedstrijd zagen we de 2 mollen lekker meewerken in het peloton. Jelle had zin in een hoge notering en kwam als 2e over de streep. Heel knap gedaan, maar ook Anouk ging naar huis met een mooie uitslag, ze werd maar 13e, net als haar broer.

In categorie 5 stond Jasper Kreeft aan de start namens De Mol. In een snelle wedstrijd wist Jasper tot half koers in het peloton te blijven. Nadat hij vanwege het hoge tempo toch moest lossen, werd hij opgepikt door een groepje van 2 renners. Dit tempo lag echter niet hoog genoeg voor hem, dus besloot hij er vandoor te gaan. In zijn uppie reed hij uiteindelijk over de meet en kwam daarmee op de 13e plaats.

In categorie 6 vandaag alleen Daan den Breejen aan de start. Voor hem de laatste wedstrijd met de meiden erbij. Vanaf volgend jaar alleen nog maar met jongens. Een goede loting voor Daan: vooraan starten. Redelijk goed weg en gedurende de 25 km wedstrijd zagen we Daan steeds voorin langs komen. Een echt spannende wedstrijd werd het niet want bij tijd en wijle werd er niet echt hard gekoerst. Wel waren er verschillende pogingen van andere renners om weg te komen en telkens weer heeft Daan meegeholpen de renners terug te brengen. Tot de laatste 5 a 6 ronden toen vond een renner van Ahoy dat het tempo wel omhoog mocht. Daan had een goed plekje uitgezocht om de eindsprint aan te gaan. Helaas schoot hij in de sprint uit zijn klikker en daardoor was een podiumplekje buiten bereik. Wel bleef hij goed op de fiets en kwam als 13e over de streep. Zijn antwoord na afloop: ‘Zo, dit was echt een leuke wedstrijd!’. Dat is toch nog altijd het belangrijkste.

In categorie 7 werd De Mol vertegenwoordigd door Bart Hordijk, Leon van der Nat, Lucas Kreeft en Thomas Verhoeven. In een wedstrijd waarin het tempo direct vanaf de start al erg hoog lag, wisten alleen Bart en Lucas bij het peloton te blijven. Leon en Thomas reden hierachter hun eigen wedstrijd, Leon in een groepje van vier renners en Thomas daar weer een stukje achter. Vooraan ging het onverminderd hard door en Bart wist zich als nieuwbakken Mol-renner heel knap voorin dit peloton te handhaven. Lucas had zich voorgenomen in stijl afscheid te nemen van de jeugdwedstrijden en dit lukte hem heel goed. Verbeten wist hij tot het einde toe in het peloton te blijven en reed daardoor de wedstrijd van zijn leven. Beide Mol-renners waren gedurende de wedstrijd zelfs een poos op kop te bewonderen. Leon moest helaas halverwege de wedstrijd staken, waardoor er nog drie Mollen in de strijd bleven. Nadat de wedstrijd eindigde in een sprint vonden we Bart met een hele knappe top-10 notering op de 9e plaats terug, Lucas drukte zijn wiel als 14e over de streep en Thomas vond zijn naam terug bij de 18e plaats.

Iedereen genoot van het laatste weg evenement. Sommigen nemen nu lekker rust, anderen gaan de winter door op de baan en de rest gaat lekker crossen.

1 Response

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X