shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Cédric de Jager wint veldrit van Helmond

FB_IMG_1508792727881

Helmond – Barendrechter Cédric de Jager heeft de eerste nationale veldrit van seizoen 2017/2018 gewonnen.

Op Berkendonk, een prachtige locatie in Helmond, was een pittig parcours uitgezet voor de jonge veldrijders. Langs een plas, met veel zand, door een stuk bos met een ‘krater’, kleine stijgingen en dalingen, en bochten was het parcours uitdagend en zwaar te noemen. Het warme weer maakte het crossen nog een stukje zwaarder.

21 januari jl werd Cédric Nederlands Kampioen Veldrijden. Het NK was de laatste wedstrijd van het vorige seizoen. Vandaag, bijna negen maanden later, de eerste Nationale cross waarin Cédric in het rood-wit-blauw aan de start mag staan. Rond 13.30u de materiaal-controle van categorie 5. Hierna de loting en het opstellen voor de start. Cédric startte redelijk, kwam als 8e het veld in. Tijdens de eerste ronde ontstond een kopgroep met Cédric in de achtste positie.

De koploper wist nog wat afstand van de rest te nemen, en trapte goed door. Tijdens de tweede ronde wist Cédric zich wat meer naar voren te positioneren, en ging op jacht naar de koploper van de wedstrijd. Bij het ingaan van de derde ronde wist Cédric de koploper in te halen, en nam beetje bij beetje meer afstand.

Cédric wist voorsprong te nemen, en fietste solo verder. De laatste 2 ronden hield hij de voorsprong, zo zette de jongeling de eerste nationale jeugdcross van seizoen 2017/2018 op zijn naam.

1 Response

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X