shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Goede resultaten jeugdveldrit Dordrecht

Brett

15e Jeugdveldrit bij De Mol

Zaterdag 4 november begon met een heerlijk zonnetje, een leuk parcours uitgezet door Jacob Sint Nicolaas en zijn hulptroepen en de nodige vrijwilligers. En dan niet te vergeten een flink aantal opgetogen Molletjes die stonden te trappelen om aan hun supporters te laten zien hoe leuk veldrijden nu is.
Als eerste Mol stond Brett Timmer aan de start. Voor Brett was het zijn aller eerste nationale veldrit ook en wat voor 1? Hij werd 5e overall en 2e jongen. Goed gedaan Brett!

In categorie 3 stonden Luke Chow, Isere Koster en Selena Bas aan de start. Luke en Selena hadden een bere goede start. Luke wist bij de leider te blijven maar kwam net wat te kort voor het hoogste treedje. Luke werd 2e, Selena 8e en Isere 13e.

In categorie 4 hadden we Cyriel Hooghwerff en Thijs Bijl aan de start staan. Loting voor beide mannen achteraan, dus moesten ze flink aan de bak. Cyriel kwam tot een mooie 7e eindpositie en Thijs werd 20e.

Na categorie 4 kon Jacob weer aan de bak om het parcours te veranderen. De renners uit categorie 5/6/7 hadden een verzoek ingediend voor de trap. Deze was ingewilligd en zodoende zagen we die renners de trap betreden wat zij keurig deden. Verder was het parcours ook nog uitgebreid met de slinger achter op het parcours.

Als eerste waren Anouk Bijl, Cédric de Jager, Julien van Gool en Jelle de Vlaam aan de beurt. Er stonden maar liefst 39 renners aan de start. Drukke categorie dus een goede loting was gunstig. Maar ja Molletjes en goed loten… Toch waren ze allemaal goed weg. Cédric kwam als eerste Mol binnen op plek 2. Gevolgd door Jelle op plek 29, Anouk 35e en Julien 37e.

In categorie 6 was Nadia Vermeeren de enige Molrenner. Tijdens haar rit begon het wat te spatten zodat het parcours nog iets uitdagender werd doordat alle sporen die al platgereden waren ook nog nat werden. Nadia werd 37e

Tijdens de materiaalcontrole van categorie 7 stopte het met spatten en kwam het gewoon hard naar beneden. Dit betekende dat het een kwestie ging worden van goed je spoor kiezen en zorgen dat je op de fiets bleef zitten. Michiel van Vliet, Halvar de Jager en Daan den Breejen stonden hier aan de start samen met nog 29 andere renners. Daan lootte als allerlaatste, Halvar en Michiel hadden het geluk ietsje verder naar voren te staan maar ook zij stonden niet vooraan. Alle 3 de mannen waren goed weg. Halverwege wedstrijd kwam Daan ineens voor Halvar door. Waar was Halvar gebleven. Helaas had Halvar een goede schuiver gemaakt en stond zijn shifter scheef en kon hij niet meer schakelen. Zo balen! Michiel had ook een schuivertje gemaakt maar alles op zijn fiets werkte nog. Daan koerste zo naar een mooie 7e plaats, Halvar werd door de schuiver 21e en Michiel zien we terug op plaats 24.

Foto’s op www.facebook.com/wilcos.wielerfotos.5

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X