shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Kees van Noppen en Laura van der Zwaan regiokampioen

RK-Kees_van_Noppen

Er was afgelopen zaterdag 4 november door de Wielervereniging Amsterdam een mooi parcours uitgezet voor de districtskampioenschappen van 3 districten Noord- en Zuid-Holland en Midden.
De parcoursbouwers hadden in het park bij de wielerbaan in Sloten een mooie mix gemaakt van technische en lange stroken, inclusief een paar balken en een heuse zandbak.

Bij de Amateurs/Sportklasse stonden 5 Mollen tussen de 50 vertrekkers: Niels van Oosterhout, Nils van Kooy, Tony Reijtenbagh, Coen Groot en Kees van Noppen.
De kopstart was voor de UWTC renner Mattijn Motshagen direct gevolgd door Kees van Noppen en Coen Groot.
Na een foutje van Mattijn in de zandbak op drie kwart van het parcours nam Kees de leiding om hem niet meer uit handen te geven.
In de technische stroken en bij de balkjes pakte hij iedere keer een paar seconden waardoor zijn belager telkens gedwongen werd om dit weer dicht te rijden. De voorlaatste ronde trok hij na de zandbak vol door wat bij het ingaan van de laatste ronde hem al 10 seconden voorsprong opleverde.

In de slotronde vergrootte hij deze voorsprong en kwam uiteindelijk solo over de de finish. Na in de twee eerdere edities het zilver te pakken op de districtskampioenschappen was het goud nu een welkome afwisseling.
Mattijn Motshagen werd 2e, de regerend Nederlands kampioen Koen Weijers werd 3e.

Achter de top 3 reed Coen Groot naar een zeer verdienstelijke 6e plaats en werd Nils van Kooy 14e. Verder reed Niels van Oosterhout naar een 28e plek en sloot Tony Reijtenbagh de rij Mollen met een 33e plaats.

Laura van der Zwaan is regiokampioen geworden bij de Junior-Vrouwen. Ze had een flinke voorsprong op de nummer 2.

Ook een podiumplek voor Lucas Janssen bij de nieuwelingen, een mooie 2e plaats na een spannende strijd. Bij de masters 50+ is Bennie van den Heuvel 3e geworden.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X