shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

EK-zilver voor Lucinda Brand

Op de streep geklopt

TÁBOR – Lucinda Brand is er net niet in geslaagd om de Europese velldrittitel bij de elite vrouwen te pakken. In de ultieme eindsprint was de Molrenster niet opgewassen tegen wereldkampioene Sanne Cant.

Vanuit het vertrek koos Lucinda meteen voor de aanval. In eerste instantie kreeg zij gezelschap van landgenote Annemarie Worst. Sanne Cant zag het gevaar en wist de kloof met de twee Nederlandse koploopsters te dichten, even later gevolgd door de Italiaanse Alice Maria Arzuffi. Topfavoriete Maud Kaptheijns probeerde nog wel naar het kwartet toe te rijden, maar ze kwam nooit in aanmerking voor de zege. Ze zou uiteindelijk vijfde worden.

In de kopgroep wisselden de tempoversnellingen elkaar af. Een aanval van Arzuffi werd Annemarie Worst teveel, waardoor er vooraan een trio overbleef.

In de laatste ronde koos Lucinda, die sowieso het leeuwendeel van het werk opknapte, wederom voor de aanval. Ze loste hiermee Alice Maria Arzuffi, maar wereldkampioene Sanne Cant hield knap stand en wist Lucinda op de eindstreep van het goud af te houden.

 

KLIK HIER voor de uitslag

 

KLIK HIER voor het NOS verslag en interview met Lucinda

2 Responses

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X