shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Lucas Janssen pakt overwinning in Arendonk

DA299883-62A7-4E6A-BA5B-8D530A8312AE

Na gisteren 2e op het DK te zijn geworden was er vandaag voor Lucas Janssen een cross in Arendonk (België), de Kamelencross. Ook Beau van Izerloo en Brett Chow waren afgereisd naar het mooie Belgie. De eerste keer dat hier voor de nieuwelingen een cross werd georganiseerd met voorafgaand eerst de jeugdcategorieën.

Lucas mocht vanaf de eerste rij starten, dus dat was al gunstig. Voor de start had het flink geplensd en op het motorcross parkoers betekende dit veel blubber maar dat is juist leuk als veldrijder. Hij had een goede start en ging als 3e het veld in.
Al snel had hij samen met 2 anderen een gaatje. Eén van de mannen moest lossen en ze zouden toen samen verder gaan. Ze namen om en om de kop, maar uiteindelijk sloot er toch nog bijna iemand bij aan. Achterin het parkoers reden ze over een soort muur waar een knik in zat naar beneden. Daar reed Lucas op kop en hoorde achter zich dat er een foutje werd gemaakt.
Dat betekende dat hij alleen reed en hij wist dat dit een hele grote kans was om het alleen af te maken. Lucas gaf flink gas en zorgde dat het gaatje steeds groter werd. Met nog 1 ronde te gaan breidde hij het zelfs tot zo’n 15 seconden uit.

Lucas ging de laatste ronde in met een groot gat en wilde geen risico’s nemen.
“Solo mijn laatste ronde nemen met veel applaus was erg gaaf” aldus Lucas.

Zo reed Lucas als eerstejaars naar zijn eerste overwinning bij de nieuwelingen.

Beau en Brett mochten pas als allerlaatste oprijden naar de start. Brett had een goede start en zat gelijk halverwege samen met Beau. Daarna zat Brett iets achter Beau en ging z’n ketting eraf waardoor hij nog wat plaatsjes verloor. Beau werd uiteindelijk 23e en Brett 29e.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X