shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Yara Gouw debuteert in nationale veldrit Woerden

Tijdens de jeugdveldrijrit in woerden zagen we afgelopen zaterdag in bijna alle Jeugd-categorieën molrenners rijden. Als eerste zagen we Yara Gouw in categorie 1 aan het vertrek staan. Het was haar allereerste KNWU wedstrijd en wat deed ze goed haar best! Ze startte goed, liet zich bij de start een klein beetje wegdrukken, maar reed prima halverwege het peloton het veld in. Ze hield de wedstrijd heel goed vol, reed dapper door en kwam maar liefst als 13e over de finish. Categorie 2 daarna met Brett Timmer. Pas zijn 3e wedstrijd KNWU, maar we zagen hem meteen vanaf de start voorin voorbij komen op de 5e plek. Hij was goed gefocust en probeerde die plek vast te houden. Het werd een mooie strijd met andere renners, waarin Brett goed zijn mannetje stond. Hij werd knap 7e! Categorie 3; Luke Chow, Maud van Izerloo en Selena Bas hadden er zin in. Luke had een super start en kwam als 2e door, Maud en Selena hadden helaas een botsing bij de start. Selena zat redelijk vlot weer op haar fiets, maar Maud had meer moeite om weer weg te komen. Zij was behoorlijk teleurgesteld. Ondertussen zat Luke voorin bij de 5 koplopers en was Selena aan haar inhaalrace begonnen. Ook Maud herpakte zich heel goed en reed weer lekker rond. Voorin werd het spannend, Luke had de laatste ronde wat hinder van achterblijvers en kon de sprint niet winnen, maar werd netjes 5e, Selena werd 15e en Maud 23e. Categorie 4 met Thijs Bijl en Cyriel Hooghwerff. Beide zaten vast bij de eerste bocht en gingen rond de 20e het veld in. Ze konden dus lekker aan de inhaalrace beginnen. Cyriel kroop steeds verder naar voren, maar ook Thijs haalde wat renners in. Cyriel reed richting de 5 koplopers, maar het lukte niet om bij dat groepje te komen. Hij werd 6e. Thijs reed zijn wedstrijd keurig uit op eigen tempo en kwam als 28e over finish.
Na de ietwat lange pauze konden we in categorie 5 gaan genieten van Cedric de Jager, Jelle de Vlaam en Anouk Bijl. De beide jongens waren goed weg. Anouk had ook een prima start , maar kon net geen aansluiting vinden bij de koplopers. Cedric en Jelle reden heel goed voorin mee. Cedric met de koplopers en Jelle hier vlak achter. De jongens wonnen wat plaatsten, moesten na een stuurfoutje weer een plaatsje afstaan. Anouk reed prima haar eigen koers. Cedric werd 4e , Jelle 17e en Anouk 36e.Tenslotte sloten we de middag af met Daan den Breejen en Halvar de Jager in categorie 7. Daan had de kortste wedstrijd uit zijn wielren-carrière …na 60 m reed hij lek en kon meteen stoppen. Halvar reed wel lekker door, hij zat goed voorin. Stuurde lekker technisch door de bochten en hij pakte een 13e plek.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X