shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Lucinda Brand wint Zilvermeercross

Mol (B) – Lucinda Brand heeft op overtuigende wijze de Zilvermeercross in het Belgische Mol op haar naam geschreven. De Sunweb-renster kende na haar zilveren medaille op het EK in Tabor een maand van relatieve rust, maar liet bij haar rentree meteen zien, dat het goede gevoel nog altijd aanwezig is.

Ondanks een voor Lucinda wat mindere start, waarbij in zesde positie het veld werd ingegaan, had Lucinda al snel het goede ritme te pakken. Vooral in de zware zandstroken onderscheidde Lucinda zich van de concurrentie door langer in het zadel te blijven. In de tweede ronde sloot Lucinda aan bij Loes Sels en Kim van de Steene, die op jacht waren naar de sterk gestarte koploopster Kathy Compton.  De Amerikaanse moest haar snelle start echter al gauw bekopen en werd vervolgens door onze Molrenster tot de orde geroepen. Op kop ontstond zo een mooie strijd tussen Lucinda en de Belgische Kim van de Steene, die vooral haar sterke loopvermogen demonstreerde. Lucinda maakte vooral op de fiets een sterkere indruk. Achter het leidende duo ging Sels de strijd aan met Compton voor de derde podium plaats.

Zoals reeds gezegd was Lucinda in de zware zandstroken heer en meester en moest Van der Steene uiteindelijk ook het hoofd buigen. Lucinda kon zo zonder al te diep te hoeven gaan solo van de overwinning genieten en toonde zich uiterst tevreden over haar huidige vormpeil. De derde plaats ging naar Loes Sels, die de dag ervoor nog zegevierde in Hasselt.

KLIK HIER voor de uitslag

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X