shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Bijna alle mollen op podium in Moergestel

moergestel

Wat hadden de organisatoren weer een mooi parkoers uitgezet in Moergestel. Een technisch leuke cross met een trap, wat heuvels achter elkaar, veel bochten en een hoge heuvel. De molrenners reden erg goed en we zagen veel podiumplekken. Allereerst stond Yara Gouw klaar in categorie 1. Ze had een goede start en kon gelijk goed meekomen. De kopgroep ging te hard maar ze reed prima in de middenmoot mee. Ze probeerde heel goed haar voorganger in te halen, maar dat mislukte helaas. Maar ze gaf niet op en de volgende ronde was ze haar toch voorbij. Goed gedaan, want dat resulteerde in een 9e plek, en kreeg als 5e meisje een mooie beker! Categorie 3 daarna met 3 mollen; Luke Chow, Selena Bas en Isere Koster. Luke was goed weg met de koplopers, Selena moest bij de trap wat renners voor laten gaan, en Isere kroop juist bij de trap weer wat plaatsjes naar voren. Luke kon het tempo goed aan, Selena fietste hierachter netjes door en Isere kroop iedere ronde dichter naar haar voorganger toe. De 3e ronde kwam Luke een beetje in de knoop boven aan de trap met een andere renner, dat koste hem wat secondes, maar hij werd toch netjes 6e, Selena kwam als 18e over de finish en Isere werd 20e. Categorie 4 met Cyriel Hooghwerff en Thijs Bijl. Beide jongens gingen met frisse moed het veld in. Cyriel miste de aansluiting met de kopgroep en kwam in een groepje van 4 hierachter terecht. Thijs reed een prima wedstrijd, maar kwam alleen te zitten en dat was best zwaar. Cyriel hield het goed vol en won de sprint en werd netjes 8e, Thijs trapte lekker door en werd 26e.Categorie 5 met Anouk Bijl, Cedric de Jager, Jelle de Vlaam. Een grote groep stond aan het vertrek en het werd dringen om het veld in te duiken. We zagen Cedric goed voorin knallen. Ook Jelle kon lekker mee komen en Anouk reed hard door. Het was zwaar, maar alle drie reden ze een prima wedstrijd. De 2 koplopers waren weg, en Cedric zat hier met 3 renners lekker achteraan te jagen. Jelle kwam bij een renster te zitten en Anouk moest het alleen doen, maar liet een flink aantal renners achter zich. Cedric werd 5e, Jelle 14e en Anouk 38e. Tenslotte dan nog Daan den Breejen in categorie 7. Hij had een goede start en reed een sterke race. De eerste doorkomst bij de trap lag hij al op een 16e plek. Langzaam zagen we hem doorschuiven en bij het ingaan van de laatste ronde lag Daan 14e. In het laatste stuk had hij nog snel een renner ingehaald en zo een werd het een knappe 13e plaats voor Daan. In categorie 7 startte naast Daan natuurlijk ook nog Halvar de Jager en Michiel van Vliet. Halvar had niet zo’n beste start en hij had niet zo zijn dag. De benen werkten niet mee, en dat mag ook best wel eens. Maar zoals we van hem gewend zijn, gaf hij niet op, bleef wel gewoon gaan en werd uiteindelijk toch nog 16e. Michiel moest achteraan starten maar dat maakte hem niets uit. Hij begon lekker aan een inhaalrace en iedere ronde schoof hij verder naar voren. Hij reed een prima wedstrijd en ondanks een valpartij haalde hij toch nog wat renners in. Een mooie 25e plaats voor Michiel

1 Response

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X