shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Clubkampioenschappen cross (Mol-dag)

Na al het slechte weer van de afgelopen dagen was het zondag gelukkig zonnig. Hierdoor was het gezellig druk op de club om deel te nemen aan of te supporteren bij de clubkampioenschappen cross.

De jongste mollen mochten de spits afbijten, categorie 1,2,3 en 4 hoorden tegelijk het startschot klinken.  Direct vanuit de start werd het verschil gemaakt en op het lastige parcours was het moeilijk om nog wat goed te maken.

Ook bij categorie 5, 6, en 7 werd er al snel een kloof geslagen met de concurrenten en dus konden ook hier de uiteindelijke kampioenen solo richting de finish.

Het laatste startschot was de Junioren, Beloftes, Elite en 40- (A-klasse), Nieuwelingen en 40+ (B-klasse) en de dames (C-klasse) Bij de A-klasse was het vooral een tweestrijd tussen Bart Buijk en Coen Groot, maar in het laatste gedeelte van de wedstrijd moest Bart zijn meerdere kennen in Coen. Ook bij de B-klasse was de strijd niet snel gestreden. Beau van Izerloo en Max Jansen konden zelfs de nummer 3 bij de A-klasse volgen.

Half koers bleek dit tempo voor Beau helaas te hard en zo reed Max naar de overwinning. Bij de dames bleek Laura van de Zwaan de beste benen te hebben.

Zo aan het einde van het jaar waren de clubkampioenschappen een mooi moment om er ook direct een leuke jaarafsluiting van te maken. De organisatie had naast de nodige prijsuitreikingen van behaalde resultaten het afgelopen seizoen ook nog 2 leuke alternatieve wedstrijden georganiseerd. Aan het begin van de dag hadden maar liefst 44 renners/sters zich aangemeld voor de koppelcross. De insteek van de koppelcross was allesbehalve competitief en dus geen zelf samengestelde koppels. Dit leverde mooie en variërende koppels op en leuke interactie tussen alle leeftijden van de club. Natuurlijk werd er ook gedacht aan zij die wat minder van de blubber houden, dit keer met een sureplace wedstrijd en jawel, gewonnen door jeugdrenner Jelle de Vlaam.

Met een goed vullende pastamaaltijd bereid door de activiteitencommissie kwam er een einde aan een lange, sportieve en erg gezellige dag.

Dankzij Hans Leijdekkers Bakkerij ‘t stoepje Dordrecht en John v/d Draaij van Unilever, waren er na de wedstrijden heerlijke broodjes knakworst. De warme pasta hadden we te danken aan  “Attractieschuur Hoeksche Waard” uiteraard willen we hen allemaal bedanken voor hun bijdrage aan onze gevulde maag.

 

Podiums clubkampioenschappen:

Eerste Tweede Derde
Catergorie 1 Yara Gouw Vinca de Hoog
Categorie 2 Brett Timmer
Categorie 3 Luke Chow Selena Bas Isere Koster
Categorie 4 Cyriel Hoogwerff Thijs Bijl
Categorie 5 Jelle de Vlaam Anouk Bijl Julien van Gool
Categorie 6 Jasper Kreeft Olaf Noppen Nadia Vermeer
Categorie 7 Daan de Breejen
A-klasse Coen Groot Bart Buijk Tony Reijtenbagh
B-klasse Max Jansen Beau van Izerloo Bert van de Klooster
C-klasse Laura van der Zwaan Iris Verschuren Lieke van de Draaij

 

 

 

1 Response

  1. wilms luc

    Bij het lezen van dit verslag toch enigszins spijt dat ik de Cx van Namen in men agenda had staan , ik zal trachten deze dag volgend seizoen vrij te houden zodat ik eindelijk tot bij jullie kan komen , doe zo verder met de club die volgens mee een hechte band tussen de leden kent , proficiat , sportieve groeten Luc Wilms

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X