shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Lucinda Brand tweede in Azencross

Het zijn drukke dagen voor veldrijdster Lucinda Brand. Met de pijntjes van de wereldbekercross van Heusden Zolder (2e Kerstdag: uitslag 6e) nog in het lijf, stond onze Molrenster alweer aan het vertrek van de Azencross te Loenhout.

Lucinda kende als vanouds een goede start en nestelde zich meteen in een zes rensters tellende kopgroep, waarbij wereldkampioene Sanne Cant, Italiaanskampioene Eva Lechner, Amerikaanskampioene Katherine Compton, Maud Kapteijns en Loes Sels. Na een sterke twee ronde kwam Lucinda zelfs samen met Cant aan de leiding, maar na een minder moment moest zij toch enige tientallen meters toegeven op de heersende wereldkampioene. Toen Lucinda haar goede cadans hervond, knabbelde ze weer de nodige seconden van haar achterstand af.  Echter juist toen een terugkeer aan de kop in het zicht was, gooide een kleine stuurfout alsnog roet in het eten en werd zij nog achterhaald door Katie Compton, de klassementsleider in de IJsboerke Ladies Trophy, waarvan deze wedstrijd deel uitmaakte. Sanne Cant kon zo onbedreigd naar een welverdiende overwinning rijden, terwijl Lucinda de strijd om de tweede plaats in haar voordeel beslechte en Compton gedecideerd naar de derde stek verwees.

KLIK HIER voor de volledige uitslag

het filmverslag van SPORZA

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X