shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

NK Jeugdveldrijden in Hoogeveen

IMG-20180128-WA0008_resized_20180128_092457010 (002)

Afgelopen zaterdag waren we met 13 mol-renners uitgenodigd om mee te doen aan het NK jeugd veldrijden in Hoogenveen. In bijna alle categorieën stonden er mol-renners aan de start. De parcoursbouwers hadden een heel uitdagend rondje uitgezet met veel technische stukken, steile heuvels en balken. De ondergrond was goed nat en erg glibberig. Kortom voldoende aanleiding voor interessante veldrit wedstrijden! De meeste mol-renners waren vrijdag al aangekomen en zagen we vrijdagavond al het parkoers verkennen. Na een lekkere stevige pasta maaltijd lagen alle renners op tijd op bed… dus met de voorbereidingen zat het wel goed!

Categorie 1 meisjes zagen we als eerste mol Yara Gouw aan het vertrek. Het starten met stoplicht was nieuw voor haar, maar dat deed ze zo goed dat ze als 5e door kwam. De eerste heuvel kwam ze fietsend goed boven. De heuvel naar beneden ging iets te hard en ze raakte het hek. Dat kostte een plekje. Maar die pakte ze wel weer terug in de bocht. Yara reed een steengoede wedstrijd en kwam als 6e over de streep. Wel jammer dat ze net niet op het podium maar, maar knap gedaan voor haar eerste NK!

In categorie 2 jongens stond Brett Timmer te wachten op het startsein. Hij was heel goed weg en alhoewel hij iets werd gehinderd op de eerste heuvel, lag hij al op een mooie 8e plek. In de moeilijke S- bocht pakte hij heel brutaal een voorganger en bleef heel knap zijn plekje verdedigen. Hij werd uiteindelijk 6e en wat waren zijn supporters trots op hem!

In categorie 3 jongen hadden we 2 jongens om aan te moedigen; Luke Chow en Jesse Rozendaal. Luke was zoals we van hem gewend zijn goed weg en ook Jesse ging lekker de heuvel op. Luke lag op een 5e plek, maar moest hard knokken voor die plek. Jesse lag rond de 20e plek en hield het steengoed vol. De heuvels vond hij best spannend en dat koste hem wel wat kostbare secondes. Voorin werd het spannend voor de podiumplekken. Luke bleef goed achter zijn voorgangers aanjagen, en dat werd beloond met een 7e plek. Ook Jesse haalde zijn doel en werd 23e.

Categorie 3 meiden; Selena Bas en Maud van Izerloo. Beide meiden kwamen goed de eerste bocht door en de heuvel op. Selena lag de eerste ronde op een knappe 8e plek en Maud reed hier vlak achter op een 12e plek. Maud was goed gefocust en was niet van plan deze prachtige plek af te staan. Ook Selena bleef goed doortrappen door de modder, het was zwaar en de concurrentie groot. Selene werd 9e, Maud 15.

Categorie 4 de laatste categorie voor de pauze met Cyriel Hooghwerff. Hij kwam meteen na de heuvel vast te zitten achter een valpartij en stond 10 seconden vast. De eerste ronde kwam hij als 24e door, maar daar nam hij genoegen mee. Hij bleef knokken en haalde iedere ronde weer wat renners in. Hij klom op naar een 13e plek.
Even een kleine pauze voor de supporters. De catering werd verzorgd door Sander Bijl, met heerlijke worstjes op de BBQ en erwtensoep op de gasbrander. Het was koud, en de we waren erg blij met deze warme snacks.

Categorie 5 jongens waren na de pauze aan de beurt. 3 mollen Cedric de Jager, Jelle de Vlaam en Julien van Gool stonden er klaar voor. Cedric was gebrand om zijn NK-titel te verdedigen. Maar zijn start was niet super. Hij en ook Jelle zaten meteen bij de eerste bocht al in de verdrukking, en dat kostte meteen al kostbare meters. Maar Cedric deed zijn naam eer aan en begon achter de koplopers aan te jagen. Jelle kwam ook klem te zitten in een valpartij voor hem en Julien zorgde dat hij uit het gedrang kwam en ging daarna lekker beginnen aan zijn eigen race. Cedric schoof lekker op en kwam op een 5e plek terecht en ook Jelle zagen we flink wat renners voorbij gaan op de crossheuvels. Julien reed lekker door en kwam goed over de balkjes en daalde hard de pittige heuvelafdalingen af. Cedric werd 5, Jelle 32 en Julien 47.

Categorie 5 meisjes met Anouk Bijl . Anouk had voor de start al erg veel zin in haar wedstrijd. Haar start ging een beetje mis bij de modderbocht. Ze kwam schuin te staan en moest al meteen op achterstand achter de andere renners aan. Dat deed ze wel heel knap, ze haalde wat renners in en was met hun lekker aan het knokken voor de felbegeerde plekken. Anouk werd wel mooi 11e!

Tenslotte dan nog 2 de laatste mol-mannen in categorie 7; Daan den Breejen en Halvar de Jager. De supporters waren ook gebleven om deze kanjers aan te moedigen maar waren wel gaan schuilen voor de koude wind in de tent. Beide kwamen in de eerste modderstrook in het gedrang terecht en misten de aansluiting met de koplopers. Maar ze knokten zichzelf snel terug naar voren, Halvar zagen we op plek 18 voorbij komen de eerste ronde en Daan op de 21e. Daan kreeg pech met zijn ketting op de heuvel en moest flink wat renners voor laten gaan. Halvar zagen we elke ronde verder naar voren kruipen. Ook Daan kon daarna weer lekker gaan inhalen. Halvar werd 11e en Daan werd 23e.

Het was een prachtige dag, en wat hebben de supporter genoten van jullie mooie wedstrijden. Bedankt alle renners !! Nu even rust voor jullie en daarna weer mooie wedstrijden rijden op de weg!

1 Response

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X