shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

WK brons voor Lucinda Brand

Lucinda Brand heeft  op de wereldkampioenschappen veldrijden in Valkenburg een zwaar bevochten bronzen medaille gewonnen. De Rotterdamse ging na een door voedselvergiftiging ontregelde voorbereiding met enige twijfels van start. Algauw bleek echter dat Lucinda weer in goede doen was, al deed een slipper in de eerste ronde haar na een goede start terugwerpen naar een 13e  positie. Als gevolg hiervan had Lucinda meteen kostbare achterstand op het leidende trio bestaande uit Christine Majerus (Lux), Eva Lechner (It) en de uittredend wereldkampioene Sanne Cant (Bel). Nadat Lechner na een val terugviel en haar plaats werd ingenomen door de sterk rijdende Amerikaanse kampioene Katie Compton, begon Lucinda aan een indrukwekkende opmars. Al gauw kampte onze Molrenster met de Tsjechische Katerina Nash om de 5e plaats en na het ontwijken van de vallende Ellen van Loy rukte Lucinda op naar een 4e positie. Ondertussen had er aan de kop een enerverend gevecht plaatsgevonden, waardoor  Christine Majerus het duo Compton /Cant moest laten gaan. Lucinda zag vervolgens kans om bij de Luxemburgse aan te haken.

Zo ontstond een voor de toeschouwers fantastische strijd, met aan kop het gevecht tussen Compton  en Cant en daarachter het duel om de bronzen medaille tussen Majerus en Brand. In een zinderende finale wist Cant zich te bevrijden van Compton en zag Lucinda kans om zich door middel van een ijzersterke laatste ronde van Majerus te ontdoen. Alzo prolongeerde Sanne Cant haar wereldtitel voor Katie Compton en de uiterst contente Lucinda.

KLIK HIER voor de uitslag

INTERVIIEW met Lucinda

 

1 Response

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X