shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Daan den Breejen wint 1e VJC in Spijkenisse

IMG-20180310-WA0000_resized_20180311_013549501

Het wegseizoen begint traditioneel met de voorjaarscompetitie, een soort trainings-wedstrijden bij 4 clubs waaraan ook andere verenigingen mee kunnen doen. Een mooie gelegenheid voor de jeugd om te wennen aan de nieuwe afstanden van je categorie. Helaas kon het vorige week niet doorgaan in Breda vanwege de gladheid, maar deze week kon het wegseizoen dan echt beginnen ! Van de mol deden er zo’n 20 jeugdrenners mee, waarvan ook een aantal kinderen die voor het eerst een wedstrijd reden. Leuk om al die enthousiaste kinderen en hun ouders weer te zien aan het begin van een nieuw seizoen.
Als eerste zagen we Yara Gouw. Ze reed op een prachtige nieuwe fiets, en zag er heel trots uit. Ze had een hele goede start en kwam de eerste ronde als 4e voorbij. De volgende ronde moest ze zich wel iets laten afzakken, maar verloor slechts een enkele plek. De rest van de koers hield ze goed vol heel netjes die positie vast. Ze werd heel knap 6e .
Categorie 2 stond Brett Timmer aan het vertrek. Hij kon vanaf de start meteen met de koplopers mee en kwam dus lekker in de kopgroep terecht. Hartstikke knap ! Met nog 3 rondes te gaan kreeg hij het even moeilijk en waren we bang dat hij moest lossen. Maar blijkbaar vond hij nog wat kracht ergens in zijn benen en bleef er keurig bij. Hij werd in de sprint 7e.
Categorie 3 waren wat meer mollen aan het vertrek; Maud van Izerloo, Luke Chow, Jesse Rozendaal en Liam den Breejen . Voor Liam was het zijn eerste wedstrijd en hij vond het best spannend. Maar gelukkig konden zijn teamgenoten hem goed begeleiden en geruststellen. Bij de start waren alle mollen goed weg. Maud had een super start en vloog als 4e de bocht door. Luke zijn start was iets minder maar die zagen we op de dijk al lekker soepel naar voren rijden. Jesse en Liam waren prima vertrokken en zochten naar hun positie in het peloton. De kopgroep was al weg en Luke miste die aansluiting maar zat hier vlak achter aan te jagen. Maud zakte iets terug en Jesse kroop iedere ronde verder naar voren. Liam deed het echt super goed zijn eerste wedstrijd, hij zat achter Maud en hield het goed vol. Maar 12 km is best veel rondjes zeker als je dat voor het eerst doet ! Maar Liam gaf niet op en reed de koers helemaal uit, top gedaan jongen ! Luke sprintte ondertussen naar een 4e plek. Jesse reed heel constant en pakte heel knap een 7e plek, Maud werd 18e en Liam werd mooi 22e
Categorie 4 met 3 renners: Cyriel Hooghwerff, Thijs Bijl en Tom de Hengel . Alle 3 hadden goed gelood en waren goed weg. Tijs en Cyriel zaten de eerste ronde goed voorin en Tom reed op een positie hierachter. De 3e ronde werd er hard gereden en sloeg Cyriel een gat, hij was even los, maar een andere renner kon net in zijn wiel kruipen. Ook een 3e renner reed er naar toe en de kopgroep was gevormd. Thijs kon deze aansluiting niet pakken, maar reed hierachter prima door. Ook voor Tom was het zijn eerste wedstrijd na de MWW en hij hield het heel knap vol. Hij reed soepel zijn rondes en werd 26e, Thijs kwam als 18e over de streep en Cyriel verloor de sprint maar werd wel mooi 3e

Categorie 5 met Anouk Bijl, , Jelle de Vlaam, Julien van Gool en Cedric de Jager. Jelle en Cedric zaten goed weg met de kopgroep, maar helaas was er een valpartij tussen een paar renners voorin. Cedric was hierbij betrokken en raakte de grond, Jelle kon er nog net omheen sturen. Cedric trapte wel weer op de fiets en reed het gat naar de koplopers zelfs weer dicht. Anouk kon de eerste rondes echt lekker meekomen, maar miste nog net wat conditie om dat de hele koers vol te houden. Julien reed lekker zijn eigen race, hij zocht een plekje uit het gedrang, maar reed daar wel heel hard door. Hij liet zelfs heel wat renners achter zich. Jelle reed lekker voorin en zat goed op te letten. Hij reed de gaten goed dicht. Bij de sprint pakte Cedric toch nog heel knap een 4e plek, Jelle werd 10e en Anouk 14e en Julien 21e
Categorie 6 met Bradley de Boom, Elena de Ruiter, Jasper Kreeft en Nadia Vermeeren, het 4-tal had er zin in. Ook voor Elena haar eerste officiële wedstrijd. De transponder moest wel nog even aan de fiets gemonteerd worden maar toen kon ook zij gaan beginnen. De start was goed en het 4-tal reed zo hard ze konden de wedstrijd in. Bradley, Jasper en Nadia konden goed volgen, Elena had het iets moeilijker om de snelheid vol te houden, maar zat wel enorm te genieten op de fiets. Jasper reed goed voorin en ook Nadia en Bradley lieten zich van hun beste kant zien. Jasper werd mooi 11e, Nadia 20e , Bradley 23 en Elena 26e
Tenslotte categorie 7 met Daan den Breejen, Michiel van Vliet en Halvar de Jager. Deze mollen waren allemaal goed weg. Het lukte Daan om met nog 2 renners weg te komen van het peloton. Hij hield dat goed vol. Hierachter reden Michiel en Halvar in de achtervolgende groep. We zagen de mollen veel op kop en namen goed van elkaar over. Voorin hield Daan het vol en won zelfs de sprint met overmacht ! Helaas was je zo snel dat je moeder hier geen foto van kon maken… Hierachter finishte Michiel als 5 en Halvar werd 6e.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X