shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Eerste optreden Elite in 31e Grote Omloop van de Veenkoloniën

Zaterdag 24 maart 2018 stond de eerste klassieker voor de Clubcompetitie op het programma, de 31e Grote Omloop van de Veenkoloniën te Veendam. Er moest vandaag 152 kilometer gereden worden. Voor de Mol reden Erik Kramer, Patrick Kramer, Tim van Wijk, Luuk van Wingerden en Johan van der Eijk. Ploegleider was Remko Schuller. Coen Groot was mee als mecanicien (waarvoor dank Coen).

Helaas hebben wij nog steeds geen verzorger/soigneur. Als iemand ons hierbij wil helpen horen wij het graag. 

Bij de loting voor de ploegleidersauto kregen wij een 10e plek achter het peloton. De eerste klassieker werd gekenmerkt door mooi en rustig weer, er was nauwelijks wind en met een graad of 12 was het prima koersweer. Ondanks dat er hard werd gereden, in het eerste uur 45 kilometer, waren er wat kleine uitlooppogingen. Deze pogingen liepen allemaal op niets uit, doordat er geen wind stond kon niemand het verschil maken. Het peloton bleef hierdoor lang bij elkaar. Op 20 km voor de finish brak de koers dan toch open waardoor er achter het peloton een aantal kleine groepjes gevormd werden. In de eindsprint werd Tim 79e, Johan 103e en Luuk werd op kleine achterstand 126e. Erik en Patrick reden de wedstrijd niet uit.

Ondanks dat we met 3 renners de finish bereikten, pakten wij helaas geen punten voor het ploegenklassement (wat weer belangrijk is voor de volgorde van de ploegleider auto’s achter het peloton).

Meer informatie te vinden (zelfs video’s van onze Mollen) op de prima Clubcompetitie site

Volgende wedstrijd voor de Clubcompetitie is zaterdag 14 april 2018, de Zuiderzeeronde vanuit Dronten. Zaterdag 31 maart 2018 doen wij eerst nog met twee ploegen mee aan een ploegentijdrit in Almere.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X