shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Cyriel Hooghwerff wint laatste rit VJC in Dordrecht

Wat een verschil met de week ervoor… Heerlijk lenteweer tijdens de 2e en tevens laatste rit van de VJC op ons eigen parcours in Dordrecht.
Als eerste zagen we Yara Gouw aan de start staan. Yara kwam niet lekker ingeklikt maar daarna spurte ze er snel vandoor. Helaas waren ze vooraan al gevlogen maar Yara zette dapper onderin de beugels door en kwam als 7e over de streep.
In categorie 2 stond Brett Timmer aan de start. Brett ging lekker van start en vond zijn plekje in de kopgroep. In de sprint perste hij er een 5e plaats uit en kon zo een mooie medaille ophalen.
In categorie 3 stonden wat meer Mollen aan de start. Selena Bas, Liam den Breejen, Luke Chow, Maud van Izerloo en Evi de Jonge. Het was dringen bij de start en iedereen was goed weg. Luke en Selena hadden een plekje bemachtigd in de kopgroep. Maud, Evi en Liam reden hun eigen race. Luke wist er een 3e plaats uit te persen en Selena werd nipt 5e en deze 2 mochten een medaille ophalen. Evi vinden we terug op plaats 16, Maud 18 en Liam 18e.
Thijs Bijl, Tom van Hengel en Cyriel Hooghwerff zagen we aan de start bij categorie 4. Cyriel vonden we voor in het peloton terug en Thijs en Tom in de achtervolgende groep. Thijs vond het wel prima en dacht ik haak lekker aan terwijl clubmaatje Tom af en toe nog op kop ging rijden. Cyriel kwam al gekke gezichten trekkend voorbij een aantal rondes. Totdat er serieus kracht op de pedalen werd gezet. Maar Cyriel had het slim gedaan en wist er met de overwinning vandoor te gaan. Thijs werd 16e en Tom 19e.
In categorie 5 stonden Anouk Bijl, Julien van Gool, Lukas Mouthaan en Jelle de Vlaam aan de start. Lang bleef het peloton bij elkaar met alle mollen totdat het tempo te hoog en alleen Jelle het nog kon volgen. Anouk, Julien en Lukas in de achtervolging. Jelle werd 6e in de sprint, Lukas perste er een 13e plek uit, Anouk 14 en Julien 19.
In categorie 6 Bradley de Boom, Jasper Kreeft, Elena de Ruiter en Nadia Vermeeren. Voor Elena was het haar 2e wedstrijd. Een kopgroep van 16 bepaalde de wedstrijd. Het tempo lag te hoog voor Bradley en Elena maar zij reden hun eigen wedstrijd en probeerden lekker aan te haken als er iemand in hun vizier kwam. Jasper en Nadia deden lekker mee in het peloton en waren regelmatig voorin te vinden. Het draaide uit op een massasprint. Jasper 1,1 seconde achter de winnaar op plaats 10 en Nadia 1,2 seconde achter de winnaar op plaats 14. Alles zat echt heel dicht bij elkaar.
Als laatste stonden Daan den Breejen en Michiel van Vliet aan de start in categorie 7. Zij rijden hun laatste jaar bij de jeugd zonder de dames… en wat we andere jaren ook vaak zagen in categorie 7 is dat er vooral gekeken wordt naar elkaar en dat het tempo vaak niet heel hoog ligt. Tijdens de vorige rit lukte het wel om met een paar weg te komen maar vandaag niet. Ook door andere renners werd er weinig geprobeerd en daardoor zou het op een massasprint eindigen. Helaas zaten onze Mollen niet in goede positie toen er 1 wegsprong in de laatste ronde en konden zodoende het gat niet meer dichtrijden. Daan wist er nog een 4e plaats uit te persen en Michiel een 8e plaats.

De lunch voor onze vrijwilligers (waar we NIET zonder kunnen) werd gesponsord door JUMBO De Staart. Onze hartelijke dank hiervoor!

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X