shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Luke Chow wint in Tiel

tiel.jpg

In Tiel was afgelopen zaterdag een jeugd-wedstrijd op een nieuw aangelegd clubparcours. Tiel ligt nog lekker in de buurt, dus we zagen daar een groot aantal mollen aan het vertrek staan. De eerste mol was Brett Timmer in categorie 2. Hij had een goede start, en we zagen hem de 1e doorkomst keurig op de 5e plek doorkomen. Hij kon daar alle rondes heel knap bij blijven, kon lekker met een andere renner overnemen. Brett reed iets harder dan zijn concurrent, dus kon zijn plekje goed vasthouden en werd knap 5e. In categorie 3 zagen we Luke Chow, Maud van Izerloo en Selena Bas. Selena had een super start en reed goed voorin ervandoor, daar vlak achter reed ook Maud een hele goede eerste ronde. Luke startte van achter en moest hard door rijden om naar voren te komen. De mollen kwamen gezamenlijk in de kopgroep terecht, en dat hielden ze een aantal rondes goed vol. Maud moest helaas lossen maar kon achter de kopgroep lekker met een andere renner samen gaan koersen. Selena en Luke wilde graag voorin eindigen en de kopgroep kwam de laatste ronde hard op de sprint af . We zagen Luke keihard dichterbij komen, en er moest een foto finish aan te pas komen om te beoordelen wie er had gewonnen ! Luke mocht de hoogste trede beklimmen, maar ook Selena had een supersprint en kwam als 3e aan. Maud finishte als 18. In categorie 4 waren Cyriel Hooghwerff en Thijs Bijl aan de beurt, beide waren goed weg en thijs reed lekker mee met de kopgroep. Iedere ronde probeerde er wel een renner te ontsnappen, maar dat lukte pas na de 5e ronde. Het ging toen Thijs iets te hard, en hij moest lossen, maar kon wel lekker in een groepje hierachter aansluiting vinden. Cyriel kon niet aansluiten bij de koploper, maar zat goed in de kopgroep. Hij probeerde nog te ontsnappen, maar dat lukte niet. Hij moest het van zijn sprint hebben en hij werd knap 3e. Thijs kwam als 16e over de finish.
Daarna kwamen na de pauze de mollen van categorie 5; Julien van Gool, Anouk Bijl, Cedric de Jager, Lukas Mouthaan en Jelle de Vlaam. Bij de start bleef eerst alles nog lekker bij elkaar. Daarna vormde zich een grote kopgroep met daarin Cédric, Jelle, Lucas en Anouk. Julien kon de aansluiting niet pakken en reed zijn eigen wedstrijd. Bij de 4e ronde moest Anouk de kopgroep samen met een kleine groepje laten gaan maar reed in die groep een sterke wedstrijd. Met de eindsprint zagen we Jelle en Cedric goed voorin op de streep afkoersen, Jelle pakte de 4e plek, Cédric werd 8e, Lukas 15e, Anouk 20e en Julien kwam als 29e over de finish. Daarna kwam in 6 Jasper Kreeft. Jasper heeft een prima koers gereden en wist de hele tijd in het peloton te blijven. Een keer moest hij een gaatje dichten in een super rap gereden wedstrijd. Niemand wist weg te komen en dus ging het in een grote groep op de finish af. In dit geweld kon Jasper niet verder naar voren komen en daardoor eindigde hij zijn wedstrijd op de 31 plaats, maar wel met een tevreden gevoel. Tenslotte nog de mannen Daan den Breejen en Halvar de Jager in categorie 7. De mannen waren goed weg. Ze waren veel voorin te zien, ze probeerde steeds weg te komen, maar werden weer terug gereden. De laatste rondes zaten ze wat ver achterin, en ze moesten bij de sprint van ver komen. Maar Halvar sprintte mooi naar een 7e plek en Daan werd mooi 8e.
Iedereen een mooie wedstrijd gereden op het nieuwe parcours van Tiel.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X