shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Luke en Cyriel 3e in Spijkenisse

IMG-20180408-WA0000_resized_20180408_010912075 (002).jpg

Afgelopen zaterdag was er voor de Jeugd de Arie Verheij jeugdronde in Spijkenisse. Voor veel mollen een bekend parcours en we zagen aardig wat kinderen aan het vertrek. Het mooie weer speelde ook mee natuurlijk en het was tevens de eerste selectie wedstrijd voor het NK.
In categorie 1 vertrok Yara Gouw met een vliegende start na het fluitsignaal. Yara had een super goede start en we zagen haar de eerste ronde helemaal voorin doorgaan. Dat kostte iets teveel kracht en ze moest zich iets laten afzakken. Maar ze reed de koers prima uit en werd toch mooi 11e.
In categorie 2 onze kleine kanjer Brett Timmer, hij lootte goed vooraan en sprong meteen met de koplopers mee in hun wiel de eerste ronde in. Hij kon prima in dat groepje blijven en reed een konstante race. De sprint was super en werd heel knap 4e. In categorie 3 zagen we Luke Chow, Maud van Izerloo, Liam den Breejen, Jesse Roozendaal, Evi de Jonge en Selena Bas. Alle mollen waren goed weg en reden goed voorin mee. Voorin trokken na de 1e ronde Luke en Selena iets harder door, en een aantal renners moesten lossen. Evi, Maud en Liam kwamen net achter de kopgroep te zitten en Jesse was ondertussen bezig naar voren te rijden. In de kopgroep moesten Selena en Luke 2 renners laten gaan, maar ze lieten zich goed zien in de kopgroep, daarachter kwamen Liam, Evi en Jesse in de achtervolgende groep terecht en Maud reed hier achteraan lekker haar eigen race.
In de sprint pakte Luke de 3e plek, Selena werd 5e, Liam heel knap 16e (zijn 1e knwu wedstrijd !!)Jesse 17e, Evi 18e en Maud werd 25e. In categorie 4 waren Cyriel Hooghwerff en Thijs Bijl aan de beurt, beide waren goed weg en Thijs reed lekker mee met de kopgroep. Cyriel probeerde een paar keer te ontsnappen, maar werd terug gepakt. Het peloton werd iets uitgedund, en Thijs reed lekker soepel mee met de achtervolgende groep. Cyriel trok de sprint al vroeg aan, maar moest wel 2 renners voor laten gaan., Maar toch knap 3e, Thijs werd 22e.
Daarna kwamen na de pauze de mollen van categorie 5; Julien van Gool, Anouk Bijl, Cedric de Jager, Lukas Mouthaan en Jelle de Vlaam. Bij de start bleef eerst alles nog lekker bij elkaar. Daarna vormde zich een grote kopgroep met daarin Cédric, Jelle, Lucas. Anouk kwam in de 2e groep terecht waar ze een supersterkte race reed. We zagen haar veel op kop, en probeerde weg te komen. Julien kon de aansluiting niet pakken en reed zijn eigen wedstrijd. Maar liet wel aardig wat renners achter zich. Voorin werd het spannend. Met de eindsprint zagen we Jelle en Cedric goed voorin op de streep afkoersen, Cedric pakte de 4e plek, Jelle werd 7e, Lukas 20e Anouk 22e en Julien kwam als 31e over de finish. Daarna kwam in 6 Nadia Vermeeren en Bradley de Boom. Beide reden een prima race. Er was 1 ontsnapping en een groot peloton hierachter. Bradley en Nadia konden die snelheid niet aan, maar reden hier vlak achter een prima koers. Nadia werd 27e en Bradley 33e. Tenslotte categorie 7. Halvar mocht als eerste oprijden. Michiel en Daan hadden pech en moesten helemaal achteraan starten. Alles was goed weg en groep bleef bij elkaar. Daan zagen we regelmatig op kop. Halvar en Michiel wisten zich ook goed van voren te melden elke ronde. Er was 1 renner vandoor en het Peloton moest sprinten voor de overige plekken. Daan wist er een 4e plaats uit te persen. Halvar werd 9e en Michiel 13e.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X