shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Lucinda Brand hervindt zich in Amstel Gold Race

podium AGR.jpg

Een voorjaar vol met ziekte, valpartijen en technische malheur kenmerkte het tot dusver teleurstellende voorseizoen van Lucinda Brand. In de Amstel Gold Race fietste Lucinda alle ellende resoluut van zich af met een tweede podiumplaats achter wereldkampioene Chantal Blaak als welverdiende beloning.

Vanaf de start op de sfeervolle Markt in Maastricht was Lucinda steevast in de voorste linies van het peloton te vinden. Na de lastige passages op de Eyserbosweg en de Fromberg koos Lucinda op de Keutenberg voor de aanval. Zeven rensters te weten, Chantal Blaak, Amanda Spratt, Lotta Pauliina Lepistö, Audrey Cordon Ragot, Riejanne Markus, Giorgia Bronzini en Alexis Ryan, sloten aan en werkten meteen eendrachtig samen. Het tegenoffensief van Movistar en Alé Cipollini, die de boot hadden gemist, had weinig kans van slagen en de koploopsters vergrootten hun voorsprong tot 2.30.

Omdat deze kopgroep enkele rappe sprinters kende, plaatste wereldkampioene Chantal Blaak op de voorlaatste beklimming van de Cauberg een splijtende demarrage, die slechts door Amanda Spratt en Alexis Ryan beantwoord kon worden. Op dit beslissende moment had Lucinda wederom met pech af te rekenen. Na een flitsende fietswissel bovenop de Cauberg kon onze Molrenster met Riejanne Markus en Audrey Cordon Ragot in extremis de kloof naar de kop dichten, waarna het zestal een zenuwslopende finale inging.

In de laatste beklimming van de Cauberg ging Lucinda nogmaals in de aanval en konden alleen Blaak en Sprat hun karretje aanhangen. In de allesbeslissende eindsprint toonde Chantal Blaak haar suprematie en spurtte zelfverzekerd naar de eindzege, met Lucinda op een zeer verdienstelijke tweede plaats.

Tijdens de huldiging toonde Lucinda haar tevredenheid en liet zich het aangereikte bier goed smaken (ook al was het geen Brand-bier).

KLIK HIER voor de uitslag

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X