shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Veel podium plekken voor jeugd in Alphen

alphen jelle (2).jpg

In Alphen aan de Rijn was afgelopen zaterdag een jeugd-wedstrijd op het clubparcours van Avanti. De eerste mol was Brett Timmer in categorie 2. Hij had een goede start, en we zagen hem zelfs in zijn eentje naar de 2 koplopers toe sprinten. Dat lukte goed en hij bleef goed doorknallen met de 2 koploper. Brett moest op de sprint een dame voor laten gaan die al vroeg ontsnapte en sprintte lekker naar een 3e plek. In categorie 3 zagen we Luke Chow, Maud van Izerloo, Jesse Roozendaal, Liam den Breejen, Isa en Evi de Jonge en Selena Bas. Jesse stond helemaal vooraan en kon met Luke, Selena en Maud in de kopgroep meekomen. Daarachter kwam Liam bij Evi te zitten, Isa startte achteraan en probeerde wel meteen naar het groepje van haar zus te rijden. Voorin konden Maud en Jesse het een flink aantal rondes bijhouden, maar toen moesten eerst Maud maar toen ook Jesse helaas de kopgroep met Luke en Selena laten gaan. Luke en Selena zagen we goed voorin de koers bepalen en domineren. Hierachter had Isa het wat moeilijker, maar reed haar wedstrijd wel keurig uit. Evi reed lekker soepel door en ook Liam moest hard zwoegen tegen de wind maar reed een prima koers. Voorin werd het spannend, Selena zat goed voorin, Luke moest van ver komen. Er moest mylaps aan te pas komen om het verschil van 110 ste van seconde tussen Luke en Selena vast te stellen. Selena pakte een 2e plek en Luke werd 3e, Jesse werd knap 12e, Maud werd 18e, Liam 20e , Evi 21 en 24e. Cyriel Hooghwerff en Tom de Hengel zagen we in categorie 4. Beide waren goed weg. Cyriel zat lekker in het peloton. Voor Tom ging dit iets te hard, maar hij reed hier achter prima op zijn eigen tempo door. Niemand kon uit het peloton wegkomen, ondanks allerlei pogingen. Tom kon lekker naar 2 renners toerijden, aansluiten en zelfs weg rijden. De sprint zette Cyriel dit keer niet vroeg in, en moest op de streep genoegen nemen met een 5e plek. Tom werd 25e . Categorie 5, met Jelle de Vlaam en Lukas Mouthaan. Tijdens de wedstrijd kreeg niemand de kans om te ontsnappen. Het peloton bleef bij elkaar waar Jelle regelmatig vooraan mee zat, Lucas kon het tempo in het peloton goed volgen. Het kwam aan op een massasprint waar Jelle een podiumplek veroverde, 3de in de sprint ! Goed gedaan, Lukas sprintte naar een 17e plek. Categorie 6 met Nadia Vermeeren en Bradley de Boom. Na 2 ronden was alles nog bij elkaar, ondanks de best flinke bries schuin van voren op het lange stuk. Nadia en Bradly zitten mooi in het midden van het peloton. Pas 4 ronden voor tijd rijd Bradly alleen, het ging toch te hard voor hem. Nadia houd het vol, en in de sprint zit Nadia ergens achterin maar in het peloton als 29e gefinisht. Bradly bemachtigde een 36e plek. Tenslotte dan alleen nog Daan den Breejen. Hij probeerde weg te komen, maar lukte niet. 2 anderen helaas wel maar Daan haakte niet aan. Die bleven weg, en kregen nog aansluiting van 1 renner. Het peloton moet gaan voor een massa sprint. En Daan pakte daar mooi een 9e plek

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X