shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Veel podium plekken voor jeugd in Schijndel

strijen.jpg

In Schijndel was met hemelvaart een leuke jeugdwedstrijd. De temperatuur was niet erg hoog, maar het zag er wel uit dat het droog zou blijven. De eerste wedstrijd begon pas om 12 uur dus de kinderen en hun ouders konden lekker uitslapen.

Als eerste mol was Yara Gouw in categorie 1, ze had een superstart en kon lekker meekomen met de kopgroep. Na 2 rondjes moest ze een gaatje laten vallen met de kopgroep maar kwam lekker in de 2e groep terecht. De laatste ronde kon ze toch nog iets versnellen en haalde zelfs een een aantal renners in. Ze werd knap 9e, haar doel bereik: top 10 ! Daarna was Brett Timmer aan de beurt. Hij was goed gelood en kon meteen meekomen met de kopgroep. Hij deed nog een brutale aanval in de 3e ronde en was zelfs een halve ronde los! Helaas werd hij terug gereden maar hij pakte in de sprint een mooie 4e plek.

Daarna categorie 3 met 3 mollen; Luke Chow, Selena Bas en Evi de Jonge. Selene stond goed vooraan en kon meteen vanaf start een kopgroepje vormen. Luke en Evi waren bijgeschreven en stonden achteraan en moesten heel hard werken om naar de kop toe te rijden. Luke zagen we de eerste ronde al richting de kopgroep koersen. Evi reed ook al veel renners voorbij. Dat koste veel kracht en het gat met de kopgroep kreeg ze niet dicht. Ze kwam in de 2 e groep terecht. Luke en Selena zaten ondertussen vooraan lekker te koersen en ze maakte met zijn 2en echt de koers. Luke deed aanval op aanval , Selena vloog met hem mee en ze probeerde samen kop over kop weg te komen. Maar helaas de kopgroep liet ze niet gaan. In de sprint werd Luke netjes 3e, Selena 7e en Evi 18e.

Categorie 4 met Cyriel Hooghwerff en Tom Bijl aan het vertrek. Beide waren goed weg en Cyriel kon lekker met de kopgroep mee knallen. Hij was veel voorop te zien. Thijs kwam lekker in het 2e groepje te rijden en was daar een van de sterkste. Hij deed veel kopwerk. Cyriel deed ook veel aanvallen maar los kwam hij niet. Hij zat goed in positie bij de sprint maar was de laatste bocht betrokken bij een valpartij. Hij landde op een fiets van een voorganger, maar kon na de schade opgenomen te hebben toch nog over de finish rijden en werd 13e . Thijs finishte als 25.

Categorie 5 met Cedric de Jager, Jelle de Vlaam en Anouk Bijl. Anouk moest achteraan starten en het koste kracht om naar voren te rijden. Jelle en Cedric zaten ondertussen al in de kopgroep en reden hard door. Ze waren goed voorin te zien en deden aanval op aanval. Anouk had het zwaar en moest aan het eind de groep laten gaan, mar reed wel haar koers prima door. De mollen voorin konden niet wegkomen, maar hadden wel een mooie uitgangspositie voor de sprint. Cedric pakte daar de 4e plek, Jelle werd 6e en Anouk werd 29e .

Daarna even wachten op Daan den Breejen en Halvar de Jager in categorie 7. Beide waren goed weg, en Daan reed meteen vanaf de start vlamhard ervandoor. Hij kreeg een renner in zijn wiel en daarachter brak het peloton helemaal uit elkaar. Er kwamen 4 renners bij Daan en dit groepje reed er hard vandoor. Halvar probeerde hier naar toe te rijden, maar kon het gaatje net niet dichten. Daan leek materiaalpech te hebben, liet zich afzakken, stopte zelfs de volgende ronde maar reed daarna toch weer door. Deed ondertussen nog een wielie met zijn achterwiel omdat hij werd gehinderd bij een inhaalactie en vond het toen wel welletjes en stapje af. Halvar reed ondertussen constant door en pakte een 17e plaats.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X