shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Cedric wint in Gouda !

gouda.jpg

In Gouda liet de jeugd van de Mol afgelopen zaterdag een aantal prachtige wedstrijden zien, met hele goede uitslagen. De eerste mollen kwamen pas in actie bij categorie 3 met 5 mollen; Selena Bas, Liam den Breejen, Jesse Rozendaal en Isa en Evi de Jonge. Evi, Liam en Selene stonden goed vooraan en konden vanaf de start meteen hard wegknallen. Jesse en Isa stonden iets verder naar achter, maar ze trapten de eerste ronde heel hard door. De aansluiting met de kopgroep redden ze net niet, maar Jesse reed met een andere renner hier vlak achter. Isa zat in de 2e groep en kon lekker meekomen. Ze reed goed in de groep en bleef er netjes bij. Evi, Liam en Selene reden hard door, en Liam had het even zwaar maar kon met wat aanmoedigen toch nog 1 keer aanzetten en probeerde bij de kopgroep te blijven. Jesse reed inmiddels alleen, het leek wel of hij een tijdrit reed. Evi koerste met Selena goed voorin mee. Het kwam aan op de sprint. Maar helaas was Evi betrokken bij een valpartij de laatste bocht, Ze wilde wel perse finishen en stapte met dikke bebloedde knie gewoon weer op. Klasse meid ! Op de sprint werd Selena net 3e, Liam greep net naast de bekers, maar wel knap 8e !, Jesse werd 9e, Isa 11e en Evi 19e.

Categorie 4 met Cyriel Hooghwerff en Thijs Bijl aan het vertrek. Beide waren goed weg en Cyriel wilde al vroeg in de koers wegkomen. Hij deed steeds een poging, hij was veel voorin te zien, maar wegkomen lukte niet. Thijs zet lekker in een groepje van 3 mee te knallen achter het peloton aan. Kop over kop reden ze netjes door, maar ze kwamen er niet meer bij. Cyriel zat goed in positie bij de sprint maar was een beetje voorzichtig na zijn valpartij en moest genoegen nemen met een 8e plek. Thijs finishte als 22e.

Daarna was het de beurt aan categorie 5 met 5 kanjers aan het vertrek; Jelle de Vlaam, Anouk Bijl, Cedric de Jager, Lukas Mouthaan en Sofie Ceelie waren met zijn allen goed weg. Er waren wat kansen, wat pogingen om te ontsnappen, wat aanvallen maar niemand kwam weg. Jelle en Cedric zaten goed voorin de kar te trekken, Sofie kon lekker volgen en ook Lukas reed een goede wedstrijd. Hij bleef lekker bij de kopgroep en ook Anouk kon de hele wedstrijd bij het peloton blijven. De sprint werd goed ingezet door onze mollen, en Cedric pakte hem ! Maar ook Sofie en Jelle zaten helemaal vooraan, Sofie werd 3e en Jelle 5e, Lukas 15e en Anouk 28e .

Nadia Vermeeren startte in Gouda als enige Mol in categorie 6. Het was een flinke opkomst, 40 deelnemers waren er aan de start. Ze had een hele slechte loting, ze moest starten op laatste startrij. Direct ging het flink hard aan toe en werden er 3 van af gereden, maar Nadia kon knap bij blijven. Heel de wedstrijd zat ze mooi in peloton, ondanks dat er af en toe flink aan getrokken werd. In de sprint was ze echter helemaal leeg gestreden, en kwam ze als 34ste over de streep.

In categorie 7 stonden de 3 mollen Daan den Breejen, Halvar de Jager en Michiel van Vliet aan de start. Alle 3 de mannen warren goed weg. De eerste helft van de wedstrijd werden er verschillende pogingen gedaan door renners om het peloton uit elkaar te trekken maar telkens werd men terug gehaald. Daan en Halvar zagen we nog wel eens op kop. Michiel had zijn vertrouwde plekje wat achterin gevonden. Hij probeerde het wel maar het lukte niet. Het werd dus ook in deze categorie weer een massasprint. Halvar wist hier naar een 2e plaats te sprinten. Daan kwam als 5e over de streep. Michiel werd 14e.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X