shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Luke 1e, Cyriel 2e en Brett 3e in Rotterdam

Rdam Totaal.jpg

In Rotterdam was afgelopen zaterdag een wedstrijd die weer meetelt voor de punten telling van het NK. Een aantal mollen staan al veilig, maar voor sommige wordt het spannend. Iedereen wilde een mooie uitslag rijden dus.

Als eerste zagen we Yara Gouw. De kopgroep kon ze net niet bijhouden, maar gaf wel extra gas in de bochten als ze door de supporters werd aangemoedigd. Ze liet haar beentjes goed werken en werd 9e.

In categorie 2 Brett Timmer, met een vliegende start zat hij meteen in de kopgroep van 5 renners. 2 reden er nog weg, maar Brett was in zijn groepje hierachter de sterkste want hij won de sprint van hun en werd mooi 3e!

Het zag grijs van de mollen in categorie 3; met 7 mollen; Maud van Izerloo, Selena Bas, Liam den Breejen, Jesse Rozendaal, Luke Chow en Evi en Isa de Jonge. Alle mollen kwamen meteen in de kopgroep terecht de eerste ronde, maar daarna moesten Maud en Isa de kopgroep laten gaan en kwamen in de groep hierachter terecht. Ook Jesse en Liam trokken het tempo van de kopgroep net niet en dat werden de achtervolgers van de kopgroep. Luke, Selene en Evi bleven lekker meedraaien in de kopgroep en hielden het goed vol. Liam probeerde nog een poging om naar de kopgroep toe te rijden maar liet zich toch weer afzakken. De sprint won Luke van de kopgroep en werd weer 1e ! Goed gedaan jongen !. Selena werd 6e, Evi 7e, Liam won de sprint van zijn groepje en werd 9e, met daar vlak achter Jesse 10, Maud sprintte op de streep naar een 15e plek, en Isa werd 16e.

Categorie 4 met Cyriel Hooghwerff aan het vertrek. Hij was goed weg en Cyriel wilde al vroeg in koers wegkomen. Loskomen lukte niet, maar ook andere renners deden veel pogingen, zodat er veel gaten moesten worden dichtgereden. Een massa sprint dus voor het peloton voor de eerste plekken, en Cyriel werd mooi 2e !

Daarna was het de beurt aan categorie 5 met 3 kanjers aan het vertrek; Jelle de Vlaam, Cedric de Jager en Lukas Mouthaan. Er waren wat pogingen om te ontsnappen, behoorlijk wat aanvallen van Cedric en Jelle maar niemand kwam weg. Lukas reed een hele sterke wedstrijd en zat goed in het peloton mee te rijden. De sprint werd ingezet maar onze mollen konden niet ver genoeg naar voren komen naar hun zin Cedric werd 5e , Lukas 8e en en Jelle 10e.

In categorie 6 vandaag 2 Mollen, Nadia Vermeeren en Bradly de Boom, beide slecht geloot. Vanaf de start ging het er hard aan toe en Bradly schoof gelijk mooi naar voren, en Nadia achter in het peloton kon het ook mooi bijhouden. Af en toe was er een poging van de 1 of ander om te ontsnappen en moest er flink gas worden gegeven om achteraan weer in de groep te geraken. 5 ronden voor het eind brak Bradly en moest hij helaas lossen. Nadia mee gesprint tot de finish, en een 28ste plek behaald. Bradly mooie 33ste.

In categorie 7 alle 3 de Mollen aan de start. Daan den Breejen, Halvar de Jager en Michiel van Vliet. Na een prima loting alle heren onderweg voor 30 km wedstrijd. Er werd door menig renner geprobeerd het peloton uit te dunnen maar niemand lukte het om weg te komen. Twee ronde voor het einde kwam Michiel ineens op kop, maar schrok daar zelf toch wel wat van en liet zich snel weer wat afzakken. Volgende keer gewoon proberen Michiel! Niet geschoten is altijd mis… Doordat alles bij elkaar bleef werd het een massasprint. Daan kwam als eerste Mol over de finish als 11e direct gevolgd door Havar op plaats 12 en Michiel drukte zijn wiel als 18e over de streep.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X