shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Brett 2e in Amersfoort!

1111 IMG_6523.jpg

Amersfoort, zaterdag 26 mei 2018.

De voorbereiding op dit wielerweekend begon al op vrijdagavond. Eerst een goede pastamaaltijd (spaghetti), op tijd naar bed en de volgende morgen er al heel vroeg uit, want de eerste wedstrijd (categorie 1) stond al op de planning om rond 09.00 uur van start te gaan.

Om 07.30 uur zaten we in de auto voor een ritje van circa 50 minuten van Papendrecht naar Amersfoort Noord. Vooraf had ik al de verwachting dat categorie 2 samen met categorie 1 zal gaan koersen, omdat er maar vier inschrijvingen waren bij categorie 2. Gelukkig waren in ieders geval deze vier kids allemaal op komen dagen, maar helaas geen extra inschrijvers. Categorie 2 startte iets eerder dan categorie 1 en zij moesten vijf rondjes afleggen, waar categorie 1 vier rondjes op het clubparcours van W.V. Eemland moest afleggen.’

Brett had een matige start maar reed vervolgens naar de drie andere renners. Elk rondje had een klein colletje net voor de start/finish waar ze via een brug/viaduct over de weg moesten rijden die leidde naar alle clubs op Sportpark Zielhorst.

Onderweg hebben deze vier rennertjes nog een aantal rennertjes van categorie 1 opgeslokt, dus het tempo zat er ondanks het kleine groepje goed in. Helaas was bij Brett (maar ook bij de andere) niet duidelijk dat de laatste ronde al was ingegaan. Door twee categorieën te combineren was er wat onduidelijkheid bij de omroeper, dus hadden de rennertjes van categorie 2 geen bel gekregen en ook geen vermelding van de laatste ronde. Ik stond bij de klim voor de finish en spoorde Brett aan volle bak naar boven en beneden te rijden, want de andere jongen was net voor de klim iets los van de rest en ik vermoedde dat zij in de laatste ronde zaten. Brett kwam alsnog in zijn wiel maar kwam er net niet meer overheen. Alsnog zijn beste klassering op de weg, maar er had vandaag zeker meer in gezeten.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X