shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Yara Gouw pakt 1e podiumplek en Cyriel Hooghwerff 2e in Bergschenhoek

bergschenhoek 2018 yara.jpg

In Bergschenhoek was afgelopen zondag de laatste selectiewedstrijd voor het NK voor de jeugd. Een aantal kinderen waren al geplaatst, maar voor een aantal werd het spannend ! Maar iedereen deed sowieso zijn of haar uiterste best om weer mooi wedstrijden te laten zien. In categorie 1 was Yara Gouw aan de beurt. Haar start was super en ze kwam alle rondes als 3e of 4e voorbij achter de 2 koplopers. Dat hield ze heel knap alle rondes vol. Ze liet nummer 4 niet voorbij gaan en werd knap 3e !!! Ze liet de prachtige rozen niet meer los ! In categorie 2 reed Brett Timmer meteen vanaf de start hard weg. En kwam in de kopgroep van 4 renners terecht. Dat hield hij netjes vol en ze maakten de koers hard. Hij sprintte naar een 4e plek, net geen podium Brett, jammer maar mooie koers. In categorie 3 waren er vandaag 4 mollen : Evi en Isa de Jonge, Jesse Rozendaal en Liam den Breejen. Evi vloog als eerste door de bocht met Jesse, Liam en Isa er vlak achteraan. Isa kon het geweld van het peloton niet aan en moest ze laten gaan, maar de overige 3 mollen reden een sterke race. Ze zaten goed mee te rijden in de kopgroep en deden alle 3 hun werk. De laatste bocht was er helaas een valpartij, maar daar waren onze mollen gelukkig niet bij betrokken. Jesse sprintte wel heel knap naar een 6e plek. Zijn eerste prijs dit jaar, verdiend jongen ! Daarna volgde Evi op een 7e plek, Liam werd 10e en Isa werd 16e. Daarna de beurt aan Cyriel Hooghwerff en Thijs Bijl in categorie 4. Beide waren goed weg, Cyriel zat in de kopgroep en Thijs reed hier vlak achter. Cyriel lukte het om met nog 3 renners weg te rijden van het peloton. En dat hielden ze goed vol. Thijs was ondertussen in een leuk groepje van 4 beland, en ze reden daar goed samen. Cyriel sprintte vol op de streep af en werd net 2e, Thijs kwam als 18 over de finish. Daarna na de pauze categorie 5 met 4 mollen; Jelle de Vlaam, Sofie Ceelie, Anouk Bijl en Lukas Mouthaan. Jelle had een goede start en rijdt zoals we vaker zien de 1ste ronde op kop. Ook Lukas Mouthaan zien we regelmatig voorin rijden. Anouk rijdt achter het peloton met 4 renners een constante wedstrijd. Op de helft van de wedstrijd zien we Sofie Ceelie op de 2e positie met Lukas Mouthaan achter zich het tempo opvoeren. Wat laten de mollen zich goed zien ! Bij de massasprint wordt dat beloont met een mooie 5e plek voor Jelle. Sofie 10de, Lukas 14de en Anouk 21ste.In Cat. 6 stond alleen Nadia Vermeeren aan de start. Met een goede loting mocht ze starten vanaf de 2e lijn, en direct ging het er hard aan toe. Vrij snel waren er twee vluchters, en de rest reed in peloton er achter. Nadia kon zich mooi handhaven in het peloton, en op een paar vluchtpogingen na die terug werden gereden kwam vrijwel iedereen in peloton over de finish. Nadia een mooie 17e plek. Tenslotte dan Daan den Breejen in categorie 7. Daan lootte eerste rij en na de start werd het tempo gelijk hoog gemaakt. Daan ging als 3e de eerste bocht in. Lekker veel voorin te vinden en niet bang om samen met anderen gaatjes dicht te rijden. Helaas was de samenwerking niet goed genoeg om de uiteindelijke winnaar ook weer terug te rijden. Het werd een massasprint en Daan drukte zijn wiel als 8e over de streep

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X