shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Hammer Youth

tomdumoulin

Hammer Youth

Afgelopen zaterdag stond in Sittard op het Tom Dumoulin bike park een pittige wedstrijd op het programma. Hierin een klim van 8% en een paar klinkers op een ronde van ongeveer 2.2 km. Kortom een prachtig en zwaar parcours. Alle renners moesten zicht inschrijven net als de profs op het podium. Het inrijden werd 2 ronden gedaan tesamen met wat profs, dat was voor de renners al een beleving op zich.

in cat 1 en 2 waren er helaas geen renners aanwezig van De Mol en moesten we geduldig wachten op cat 3. Hier waren de mollen goed vertegenwoordigd met maar liefst 4 renners:  namelijk Liam (geloot 2de startrij  Luke, Selena (4de startrij) en Maud (geloot 5de startrij). Direct vanuit de start werd er in het peleton lekker doorgetrokken en zaten alle 4 de mollen goed voorin. Na de 1ste heuvel zagen we al wat verschuivingen maar de mollen hielden goed stand en bij de 1ste doorkomst zaten ze er allemaal nog goed bij. De 2de doorkomst brak het peleton en ontstonden er groepjes hierbij zaten Luke en Selena er nog bij. Maud zagen we net er achter in het achtervolgende groepje echter Liam waren we kwijt. Helaas bleek hij gevallen te zijn en werd door de auto teruggebracht naar de start. Gelukkig vielen de verwondingen mee en kon hij daarna nog volop genieten van de rest van de dag. Nadat het peleton voor de 3de maal de streep was gepasseerd besloot 1 renner ervan door te gaan, hier sprong Luke samen met nog een renner achter aan. Met 2 man probeerden ze dit gat dicht te rijden met het jagende peleton in hun kielzog. Echter was bij de 2 achtervolgers een valpartij waardoor Luke alleen kwam te zitten en besloot zich weer terug te laten zakken. Luke probeerde nog een paar keer om weg te komen echter lukte dit niet. Met 1 man op kop en 15 man er achteraan was het nu wachten op de laatste ronde. Na de heuvel werd nogmaals doorgetrokken en kwamen 3 renners los, hier zat Selena ook bij. Zij hielden echter even de benen stil en ze werden weer terug gereden. Luke besloot niet te willen wachten op de peletonsprint en probeerde nog met een poging weg te komen. Helaas werd hij op 250m voor de streep teruggehaald en werd het nog een sprint met 15 renners. Volle bak werd er doorgetrokken en alles gegeven door de molrenners. Hierbij werd Selena 10e, Luke 14e. Hierna reed Maud naar een 24e plek. Omdat jongens en meisje apart podium mochten betreden en er 5 eindprijzen waren mocht Selena als 5de meisje toch nog het podium betreden. Na de race waren er volop activiteiten waar de mollen aan deelnamen en er konden ook diverse artikelen en handtekeningen worden verzameld tot groot genoegen van de renners, kortom een groot feest;), i.v.m. met deze activiteiten helaas de rest niet kunnen zien. Uitslagen . cat 5 Cedric de Jager p9 en Jelle de Jager p23. cat 7 Daan den Breejen p11.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X