shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Brett Timmer 4e plek op NK jeugdwielrennen

NK brett.jpg

 

 

Maar liefst 16 kinderen van de jeugdafdeling van DRCdeMol mochten zondag 17 juni starten op het NK jeugdwielrennen. Een heel leuk evenement, wat voor sommige kinderen best wel heel spannend is. Niet alleen de vaders, moeders, opa’s oma’s en ooms en tantes kwamen kijken. Ook clubgenootjes stonden langs het parkoers om deze kanjers aan te moedigen.
Als eerste mocht Jelle de Vlaam al heel vroeg starten in cat 5. Jelle was goed weg, en probeerde meteen naar voren te rijden. Maar het parkoers was smal, en ze reden hard. Jelle was wel goed bezig in het peloton. Halverwege ging hij bijna onderuit doordat zijn schakelsysteem haperde. Maar hij focuste weer snel. Ook bij de bijna-val net voor het eind kon hij gelukkig overeind blijven en werd toch nog 39e!

Toen kwamen de meiden Sofie Ceelie en Anouk Bijl in cat 5. Sofie kon bij de kopgroep blijven, Anouk moest die laten gaan na een paar rondjes, maar reed in een groepje hier lekker achteraan. Er werd goed doorgereden. De laatste bocht ging Sofie helaas onderuit , maar stapte toch weer op en finishte als 29e klasse meid ! Anouk werd ook netjes 30e.
De meiden van cat 6 waren hierna aan de beurt; Nadia Vermeeren en Elena de Ruiter. Ze waren goed vertrokken en genoten van hun NK rit ! Helaas lag het tempo van de kopgroep iets te hoog voor de dames. Nadia zat in een groepje achter en Elena reed hier netjes achteraan. Beide meiden werkte goed mee in hun groepje, Nadia werd 40e en Elena 54e.
In cat 7 deed Daan den Breejen mee. Daan had een goede start, maar hij kon pas na een paar rondjes iets naar voren komen in het drukke peloton. De groep reed hard en werd in 2-en gebroken. Daan zat in de voorste groep lekker hard mee te koersen, schoof steeds wat op en werd in de sprint mooi 18e !
Vervolgens kon cat 1-4 inrijden en we startten daarna weer met Yara Gouw in cat 1. Ze had een goede start en kwam de 1e ronde goed voorbij. De kopgroep kon ze niet bijhouden, maar door flinke aanmoedigingen van haar clubgenootjes schoof ze voor de finish steeds een plaatsje op en werd heel knap 13e ! Daarna was het de beurt aan Brett Timmer. Hij startte goed en haalde meteen wat renners in. De volgende rondes kwam hij steeds goed voorin voorbij en zat lekker hard mee te koersen. De sprint ging hij goed aan en werd heel netjes 4e ! En dat voelde als een overwinning voor hem ! Goed zo.

In cat 3 stonden Luke Chow, Liam den Breejen en Jesse Roozendaal gefocust aan de start. De start was goed en Luke kwam helemaal vooraan voorbij, Liam en Jesse lekker in het midden. Luke kwam in de kopgroep terecht, daar reed hij hard mee en we zagen hem steeds voorin voorbij komen. Liam en Jesse reden hier achter. Liam in een sterk groepje van 3 en Jesse hierachter met een groter groepje. Jesse probeerde met zijn groepje naar Liam te rijden. In de sprint kwam Luke niet zo goed te zitten, maar hij werd toch nog 11e, Liam werd 33e en Jesse 36e.

Daarna werd het druk bij de meiden in cat 3; maar liefst 4 meiden; Maud van Izerloo, Evi en Isa de Jonge en Selena Bas. Ze waren alle 4 goed weg. Selene goed voorin, Evy en Maud in het midden en Isa rustig achteraan lekker uit de drukte. Selena kon met de kopgroep mee komen, Evi zat hier hard achteraan te rijden en haalden steeds renners in. Maud had een mooi groepje gevormd hierachter en deed daar haar werk goed en reed lekker door. Isa was bezig aan haar inhaal slag en haalde zo iedere ronde wel een renner in. Selena zat er in de sprint goed bij en pakte een 5e plek ! Evi werd 18e, Isa 34 en Maud eindigde op een 36e plek.

Tenslotte last but not least Cyriel Hooghwerff in cat 4. Hij startte sterk en kon meteen de 2e ronde al met 3 renners wegkomen. Helaas kwam er 1 renner ten val en sleurde Cyriel met nog een renner mee. We zagen hem niet meer doorkomen. Maar gelukkig was de EHBO in de buurt en was hem al aan het behandelen. Wat schaafwonden, tand door de lip en voor het eerst in zijn wegseizoen een DNF. Jammer jongen dat dat net op het NK moest gebeuren. Gelukkig werd hij goed opgevangen door zijn clubgenootjes.

Na een lange dag gingen we (via de MAC Donalds) naar huis. Sommige kinderen hebben hun doel gehaald, sommige niet, maar ECHT iedereen heeft enorm zijn en haar best gedaan, en jullie zijn allemaal winnaars ! We hebben weer van jullie genoten

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X