shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Cyriel Hooghwerff en Cédric de Jager winnen Klimomnium

IMG_20180629_142657.jpg

Zaterdag 23 juni was het weer lekker druk op het parcours van Drc de Mol. Het jaarlijkse Klimomnium voor de jeugd stond op de kalender.
Als eerste moesten alle deelnemers van categorie 1 tm 4 een tijdrit rijden vanaf een heus tijdritpodium. Sommigen vonden het wat eng maar allemaal gingen ze er vanaf. De Molletjes reden allemaal nette tijden bij de tijdrit.

In categorie 1 behaalde Yara Gouw een 7e plaats met de tijdrit en debutant Fleur van der Glas zette een 8e tijd neer.

In categorie 2 stond Brett Timmer aan de start en hij behaalde een 2e plaats.

In categorie 3 weer lekker veel Mollen. Luke Chow en Selena Bas zetten een zelfde tijd neer en werden daarmee gedeeld 3e. Evi de Jonge noteerde een 9e tijd, Isa de Jonge een 13e tijd. Liam zette een 17e tijd neer, gevold door Jesse Rozendaal met een 19e tijd en Maud van Izerloo werd 21e in de tijdrit. In categorie 4 stonden 3 mollen aan de start. Tom van Hengel zette een nette 17e plaats neer. Thijs Bijl een 14e tijd en Cyriel Hooghwerff noteerde een winnende tijd!

Na de tijdrit konden de renners nog even het parcours verkennen van de klim rit in lijn. Onze eigen Mollers rijden wel vaker het rondje maar het is toch anders als er ook renners mee rijden die het rondje niet goed kennen.

Als eerste mochten Fleur van der Glas, die vandaag haar aller eerste wedstrijd reed, en Yara Gouw aantreden. Zowel Fleur als Yara reden goed mee. Even leek het er op dat Fleur Yara voorbij zou gaan maar Yara vond dat geen goed plan. Yara eindigde als 7e en Fleur werd 8e.

In categorie 2 stond Brett zijn mannetje wel. Het bergklassement liet hij voor wat het was en concentreerde zich vooral op de eindsprint. Helaas bleef Amy hem voor. Een mooi 2e plaats voor Brett!

In categorie 3 konden de mollen goed mee met de andere renners. Luke probeerde een aantal keer weg te rijden maar werd telkens weer terug gepakt. Super goed geprobeerd Luke!!! Het gaat je een keer lukken! Selena en Evi reden lekker mee in de kopgroep. Liam, Jesse, Isa en Maud reden hun eigen tempo. Luke had al zoveel gegeven in de wedstrijd dat zijn energie wat op was voor de eindsprint, toch een mooie 10e plaats. Selena kwam als 3e over de streep. Evi noteerde een 6e plaats, Liam werd 16e direct gevolgd door Isa op plaats 17 en Maud op plaats 18. Jesse werd 21e.

In categorie 4 had Cyriel zijn zinnen gezet op de bolletjes trui die zijn vader had gestreken.. Hij maakte flink tempo en het lukte hem om die trui in de wacht te slepen. Tom en Thijs konden dit hoge tempo niet bijhouden maar maakten er een onderlinge wedstrijd van. Tom kwam iets eerder dan Thijs over de streep. Tom werd 14e, Thijs 15e. Cyriel kwam in de eindsprint net wat te kort voor de overwinning en werd 2e.

 

Overall uitslag:
Cat1. Yara Gouw 7e, Fleur van der Glas 8e
Cat 2. Brett Timmer 2e
Cat 3. Selena Bas 3e, Luke Chow 6e, Evi de Jonge 7e, Isa de Jonge 17e, Liam den Breejen 18e, Maud van Izerloo 20e en Jesse Rozendaal 21e.
Cat 4. Cyriel Hooghwerff 1e, Thijs Bijl 13e en Tom van Hengel 17e

 

Na de pauze was het de beurt aan categorie 5 tot en met 7.
Ook zij reden eerst een tijdrit en daarna de klim rit in lijn.

Categorie 5: Cédric de Jager zette een winnende tijd neer in de tijdrit. Jelle de Vlaam werd 6e, Lukas Mouthaan 20e, Sofie Ceelie 10e, Anouk Bijl 19e, Julien van Gool 22e en Tim van Leening 25e.

Categorie 6: Nadia Vermeeren 25e, Jasper Kreeft 26e , Bradly de Boom 30e en Elena de Ruiter 33e.

Categorie 7: Daan den Breejen 6e, Michiel van Vliet 10e, Halvar de Jager 20e.

In categorie 5 dus veel Mollen aan de start. In eerste instantie alles bij elkaar maar het tempo lag hoog en er vielen wat renners af. Lukas Mouthaan reed een dijk van een wedstrijd. Hij was samen met Jelle de Vlaam en Cédric de Jager veel voorin het peloton te zien. Sofie en Anouk zaten iets verder naar achter in het peloton. Voor Tim was het zijn 2e wedstrijd en dan gelijk een zware met al dat klimmen. Maar top gedaan! Cédric kwam in de eindsprint net wat te kort voor de overwinning en werd 2e. Lukas perste er een mooie sprint uit en noteerde een 6e plaats. Jelle werd15e gevolgd door Anouk op plaats 16 en Sofie op plaats 18, Julien 23e en Tim 25e.

In categorie 6 is Bradly niet meer gestart in de rit in lijn. Al vroeg in de wedstrijd sprongen 5 renners weg, helaas zonder onze Mollen. Toch reden zij alle 3 een mooie wedstrijd. Jasper hoorden we al van verre aankomen, hij had wat last van een droge trapaslager. Nadia en Jasper reden netjes in het peloton. Elena reed daar achter in een groepje. Nadia perste er een 17e plaats uit net voor Jasper die 18e werd. Elena werd 31e.

De laatste categorie vandaag was 7 met Havar, Michiel en Daan. Daan heeft al eens in categorie 4 de bolletjes trui veroverd maar aangezien de concurrentie groot is dacht hij dat het niet ging lukken. Toch waren de benen goed en na 2 sprint rondes dacht Daan hmm ga het gewoon proberen. En gaf toen gas. Het lukte hem om 5 rondes alleen voor het peloton te rijden. Hierdoor had hij een voorsprong in het bergklassement en ook de laatste 2 sprints kon hij op zijn naam schrijven. Ondertussen reden Halvar en Michiel natuurlijk ook gewoon door. De ene keer wat verder voorin in het peloton maar de bochten onderaan en bovenaan de klim waren best geniepig. Halvar en Michiel kunnen hem dromen maar er reden nog een 25-tal renners voor wie de bochten toch wel lastig waren, hierdoor was het toch opletten geblazen. In de sprint perste Daan er een 5e plaats uit. Michiel werd 11e en Halvar 13e.

 

Overall:
Cat 5: Cédric de Jager 1e, Jelle de Vlaam 9e, Lukas Mouthaan 12e, Sofie Ceelie 15e, Anouk Bijl, 21e, Julien van Gool 24e en Tim van Leening 26e.
Cat 6: Nadia Vermeeren 22e, Jasper Kreeft 23e, Elena de Ruiter 31e en Bradly DNF
Cat 7: Daan den Breejen 6e, Michiel van Vliet 8e, Halvar de Jager17e.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X