shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Brett Timmer 2e jongen in alg. klassement Jeugd Meerdaagse Rijswijk

IMG_20180701_124634_resized_20180701_084121865.jpg

Afgelopen weekend stond in teken van 3 dagen fietsen met 3 dagen veel zon tijdens de jeugd meerdaagse in Rijswijk. Van de jeugd waren er slechts 3 renners, Nadia Vermeeren, categorie 6, Cyriel Hooghwerff, categorie 4 en Brett Timmer, categorie 2.

Vrijdag moest iedereen behalve Brett aan de slag, en dat was best kunst en vliegwerk voor de meeste ouders om op tijd te komen. Als eerste stond er een proloog op het programma, een korte tijdrit van 1200 meter op het clubparcours van de Spartaan. Om 3 uur moesten de nieuwelingen starten en in vlot tempo werd iedere 30 seconden een renner losgelaten om alles te geven. De mollen deden het goed! Nadia 18e 38,5 gem en Cyriel een 5e plek met dik 37 gemiddeld.

Na de huldigingen vertrok iedereen naar de Verrijn Stuartlaan. Na de ploegen sprint van de nieuwelingen waren alleen nog categorie 5 t/m 7 aan de beurt voor een 8 ronde punten koers van 1000 meter, waar het er hard aan toe ging. Nadia kon zich aardig in peloton handhaven, maar liet de laatste sprint lopen, het ging net te hard en op haar Garmin stond 38 gemiddeld. Ze had een 21ste plek weten te bemachtigen.

Dag 2 ; Zaterdag moest Brett vroeg starten, om 9 uur een Criterium van 1450 meter per ronde op de Spartaan, 3 in totaal. Er werd flink door gereden en Brett kwam als 4e over de finish. Vanwege een hapering in zijn krenk lukte het niet om lekker mee te sprinten. Maar goed gedaan hoor.
Om 9:40 moest Cyriel starten voor 6 rondes en om 11:00 Nadia voor 11 rondes. Cyriel werd 5e en Nadia finishte in het peloton als 19e .

’s Middags stond er een heuse tijdrit op het programma die over de Lange Kleiweg liep. Cat1 mocht starten voor rit van 1200 meter en nu werd er om de 30 seconde een renner losgelaten op klassement. De snelste renner mocht als laatste starten.
Brett mocht als 1 na laatste starten in zijn categorie 2 en zette een mooie tijd neer van 2.04.55 net 1sec langzamer dan de nummer 2, met een gemiddelde van 34,68.
Daarna mocht Cyriel starten voor 4400 meter en mocht als 4 na laatste startte en reed flink door en zette een 6e plek neer. Nadia in haar categorie moest 5900 meter rijden, een afstand die ze nog nooit gedaan geeft in tijdrit modus. Ze zette een gem tijd neer van ruim 34, goed voor een 21e plek.

Dag 3, wederom schitterend weer, maar wel flink wind. Nu stond er een omloop op het programma van 6300 meter, met start en finisch op parcours van de Spartaan en dwars door Rijswijk. Brett moest de ronde 1 maal rijden, Cyriel 2 maal en Nadia 4 maal . Brett moest om 9 uur starten en wist in de sprint een 4e plaats te bemachtigen. In categorie 4 was er 1 ontsnapping en Cyriel zat in het achtervolgende peloton. Cyriel werd knap 3e. Na drie dagen koersen kon Nadia toch nog mooi 4 rondes in peloton blijven, maar moest helaas laatste 500 meter in de sprint laten lopen, ze was helemaal stuk. Ze kwam als 20e over de finish.

In het eindklassement is Brett in categorie 2 als 2e jongen geëindigd, Cyriel in categorie 4 als 3e jongen, en Nadia in categorie 6 als 9e meisje geëindigd

Het was al met al een zeer mooi, gezellig en vermoeiend weekend.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X