shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

NK Wegwielrennen voor de nieuwelingen-meisjes en junioren-dames

NK NK.jpg

23 juni 2018 – Afgelopen zaterdag stonden er Leonie Bos, Desiree Ketting, Lieke van Weereld, Iris Verschuren en Laura van de Zwaan aan de start bij het nk weg in Philippine. Het was een zonnige dag met niet al te veel wind. Het parcours lag er mooi bij; een rondje van ongeveer 20 km met een aantal kasseienstroken, wat de dames 4 keer zouden moeten rijden.\

Het was door de kasseien een zwaar rondje en er werd aardig doorgereden. Laura zat goed in het peloton en kon lekker meekomen, ze zat ook in de kopgroep van ongeveer 20 man. Helaas zat ze bij de breuk van deze groep in de tweede helft. Ze heeft de wedstrijd uitgereden in dit groepje van ongeveer 10 man en behaalde daardoor een mooie uitslag.
Leonie en Lieke zaten wat minder goed gepositioneerd in het peloton en ondanks de pogingen om meer van voren te zitten, wilde dat niet echt goed lukken. Leonie had last van een verkoudheid, waardoor ze de breuk na een van de kasseienstroken in de tweede ronde niet meer kon dichten. Ook Lieke moest niet veel later het peloton laten gaan na een kasseienstrook en sloot zich aan bij het groepje waarin ook Leonie reed. In dit groepje van 5 dames hebben ze gestreden om de wedstrijd toch uit te kunnen rijden.
Desiree kon in het begin goed mee komen, helaas moest zij het peloton laten gaan en reed ze in een groep iets achter het peloton verder. De achterstand tussen de groep en het peloton werd, ondanks het harde werken van de dames, te groot en daardoor werd de groep helaas uit koers gehaald.

Laura kwam als eerste van de meiden over de meet en behaalde een mooie 19e plaats. Leonie en Lieke kwamen in hetzelfde groepje binnen en werden 40e en 41e. Voor Desiree was het helaas een DNF, maar wel weer een mooie ervaring rijker.

Iris had het de eerste ronde best moeilijk, aangezien ze 45 minuten stil hadden gestaan voor de start. Bij de 2e kasseien strook kwam Iris in de tweede groep terecht. De groep van Iris kwam elke ronden dichterbij de kopgroep. Alleen konden ze de aansluiting net niet maken. De laatste ronde ging goed. De benen van Iris waren beter geworden en op de één na laatste kasseien strook kon Iris met 6 anderen wegrijden bij de groep en ze als 21e gefinisht!

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X