shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Fleur 3e bij de Miniwegwedstrijd in Ahoy

Zaterdag reden er 5 mollen mee met de miniwegwedstrijd bij Ahoy in Rotterdam, waarvan het voor 3 mollen hun eerste wedstrijd was; Flink, Mikk en Eri. Voor Rowan was het pas zijn 2e wedstrijd, die was vorige week voor het eerst gestart in Alphen aan de Rijn waar hij knap 10e werd. Daar had hij de smaak te pakken gekregen !

 

Als eerste zagen we Fleur in categorie 1. Er startte circa 16 renners en ze was geloot in de tweede rij. Ze reed al na enkele meters bij de eerste drie renners. Na 1 volledige ronde gaf ze gas en reed ze op de 1e plek. In de laatste ronde werden de benen moe en zwakte het tempo af. Maar fleur gaf in haar race alvast het goede voorbeeld; ze reed de race verder in haar eigen tempo, passeerde zo in de slotronde nog heel wat moegestreden rennertjes en werd heel mooi 3e. Gefeliciteerd Fleur!

Daarna was het de beurt aan cat 2. Flink reed daar zijn eerste miniwegwedstrijdje. Bij categorie 2 stonden meer dan 20 rennertjes aan het vertrek. Vanuit de start sprintte een groep zo’n 15 meer ervaren rennertjes er meteen furieus vandoor en Flink wist even niet wat hem overkwam. Na een ronde zat hij in zijn eentje met zijn neus in de wind achter deze groep aan te rijden; hij had jammer genoeg nog niet de versnelling in huis om het gat te dichten. In de loop van de tweede ronde sloot er een meisje van zeker twee koppen groter bij hem aan. Flink benutte zijn zojuist aangeleerde vaardigheid (het gebaar met de elleboog) en er ontstond zowaar iets van samenwerking. Flink verdeelde zijn krachten keurig – nog twee rennertjes sloten bij hem en het grote meisje aan – en in de vierde en laatste ronde lichtte Flink zijn billen uit het zadel en liet hij het drietal netjes achter zich en finishte als eerste achtervolger. Prima ingedeeld, volgende keer meesprinten vanuit de start en dan gewoon weer zo’n mooie slotronde! Flink werd knap 11e.

Daarna was het de beurt aan Mikk in categorie 3. Ook voor Mikk zijn eerste wedstrijd, maar wat deed hij het goed. Mikk ging van start in een veld met 21 renners. Hij probeerde vanaf het begin de aansluiting te houden met het peloton. Jij had echter al snel door dat het tempo veel te hoog lag. Maar hij gaf niet op. Hij heeft in een keurig constant tempo de wedstrijd helemaal uitgereden en is in zijn eerste wedstrijd als 20ste gefinisht. Prima prestatie dus, en ga zo door Mikk !

Na de pauze zagen we Rowan aan het vertrek staan in categorie 5. Hij reed een prima koers. Ondanks de hitte kon hij een mooi tempo vast houden. De koplopers gingen iets te hard, maar hij reed lekker zijn eigen koers en werd weer mooi 10e , net als vorige week in Alphen

 

Tenslotte was daar Eri aan de beurt in categorie 6. Eri was goed van start, maar merkte dat de koplopers al iets langer gewend waren om in een groep flink tempo te maken en door te rijden. Die reden iets te hard, maar hij hield het wel vol om de hele koers uit te rijden en werd ook nog eens 10e. Goed gedaan hoor Eri, en de rest van de startende renners. We zijn harstikke trots op jullie prestaties, ga zo door !

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X