shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Lucinda Brand schittert in Giro Rosa

 

De 29e vrouwenronde van Italië “la Giro Rosa” heeft Molrenster Lucinda Brand veel succes opgeleverd. Lucinda die zich in tegenstelling tot eerdere deelnames, waarin zij onder meer 3 etappezeges boekte, op het klassement mocht richten, maakte het haar door de ploeg gegeven vertrouwen volledig waar. De proloog in Verbania, een ploegentijdrit van ruim 15 km langs de oevers van het Lago Maggiore, was het team Sunweb van Lucinda als regerend wereldkampioen op het lijf geschreven en werd meteen zegevierend afgesloten.

In de tweede rit wist Lucinda gesteund door haar teamgenoten in tussensprints  voldoende bonificatieseconden te vergaren om aan het eind van de rit als leider van het algemeen klassement de roze trui om de schouders te mogen trekken.

De volgende drie etappes toonde team Sunweb haar sterkte door de roze leiderstrui via Leah Kirchmann en Ruth Winder binnen de ploeg te houden, terwijl jonkies Liane Lippert en Juliette Labous de witte jongerentrui onderling verdeelden.

Vanaf de zesde etappe werd het klassement daadwerkelijk gerangschikt. Deze etappe eindigde namelijk met een 14 km lange beklimming in Gerola Alta. Tot haar grote verrassing hield Lucinda in de afsluitende beklimming goed stand en ging zelfs nog even solo in de aanval. De uiteindelijke 9e plaats leverde een 4e plaats in het algemeen klassement op.

De zevende etappe was andermaal een nieuwe ervaring voor Lucinda. Het betrof namelijk een 15 km lange klimtijdrit, waarin 1100 meter hoogteverschil moest worden overwonnen. Alweer verbaasde Lucinda zichzelf door achter een ongenaakbare wereldkampioene Annemiek van Vleuten een schitterende derde tijd te klokken en haar 4e plaats in het algemeen klassement te verstevigen.

Na de tijdrit ging Annemiek van Vleuten soeverein aan de leiding. Echter de verschillen tussen de volgende posities waren slechts enkele seconden. Daarom sprokkelde Lucinda in de achtste etappe weer bonificatieseconden. De etappe eindigde bovendien in een afdaling, een specialiteit van Lucinda. De Rotterdamse was op afspraak en kreeg in Marianne Vos en de Italiaanse Elisa Longo Borghini twee fantastische metgezellen mee! Waar de laatstgenoemde medevluchters voor het dagsucces duelleerden, ging Lucinda uiteraard voor de tijdwinst in het algemeen klassement. Ze liet de dagzege aan landgenote Marianne Vos, maar steeg zelf verrassend naar de 2e plaats in het algemeen klassement!

Monte Zoncolan

De negende etappe was het klapstuk van deze Giro Rosa met een finish op de alom gevreesde Monte Zoncolan, een venijnige puist van ruim 10 km. met een gemiddeld stijgingspercentage van ruim 11% met uitschieters tot boven 20%! In de door Annemiek van Vleuten gewonnen etappe had Lucinda enige moeite om het juiste ritme de vinden. Hoewel de 6e plaats vooraf voor onmogelijk werd gehouden, verspilde Lucinda in deze adembenemende rit helaas haar podiumplaats in het algemeen klassement en zakte naar de 4e plaats.

In de 10e en afsluitende etappe toonde Lucinda nog maar eens haar kwaliteiten als ronderenster. Op de afsluitende beklimming van de 1e categorie soleerde de ongenaakbare Annemiek van Vleuten naar de dag- en eindzege, terwijl Lucinda op 27 seconden de sprint van een achttal achtervolgers won en zo haar schitterend deelname aan deze Giro Rosa met een 2e plaats in de rit en een 4e plaats in het eindklassement afsloot.

Zoals al aangemerkt werd het eindklassement met overmacht gewonnen door Annemiek van Vleuten. De 2e plaats was voor de Zuid-Afrikaanse kampioene Ashleigh Moolman-Pasio en de 3e plaats ging naar de Australische Amanda Spratt. Lucinda eindigde helaas net naast het podium, maar bewees hiermee in de zwaarste wedstrijd van het seizoen met de wereldtop te kunnen wedijveren.

Cividale del Friuli – Italy

Het Sunweb team van Lucinda won met overmacht het ploegenklassement en reed vanaf de eerste etappe met de hiervoor kenmerkende rode rugnummers.

 

KLIK HIER voor de uitslagen en etappeverslagen

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X