shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Lucinda strijdend ten onder in La Course

Le Grand-Bornand – France

 

Nog niet bekomen van de successen en zware inspanningen in de Giro Rosa stond Lucinda Brand alweer aan de start van La Course de Tour de France in de Franse Alpen nabij het meer van Annecy. Geen eenvoudige opdracht met de beklimmingen van de Col de Somme en de Col de la Colombière.

Lucinda kende een uitstekende start en kon op de Col de Somme het selecte gezelschap van ’s werelds beste klimsters prima volgen. Eenmaal boven opende onze Molrenster de achtervolging op de inmiddels solerende Deense Cecilie Uttrup Ludwig. In een razende afdaling nam Lucinda afstand van haar concurrenten, waaronder Annemiek van Vleuten,

Anna van der Breggen en Ashleigh Moolman-Pasio. Aan de voet van de Col de la Colombière reed Lucinda in tweede positie en kwam zij dichterbij Uttrup Ludwig. Na een spervuur van demarrages in de achtervolgende groep maakten Van Vleuten, Van der Breggen en Moolman-Pasio zich los van de concurrentie en passeerden Lucinda op 2 km. van de top van de Colombière.

Hoewel Lucinda in de hierna volgende afdaling naar Le Grand-Bornand er alles aan deed om haar 5e positie te verdedigen, was deze afdaling niet technisch genoeg en had de renster van Team Sunweb bovendien volop tegenwind. Hierdoor werd Lucinda in de laatste kilometer overstoken door een zestal achtervolgers en eindigde zij moegestreden, maar voldaan op een keurige 11e plaats.

De zege werd uiteindelijk zwaar bevochten tussen Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten, die koploopster Cecilie Uttrup Ludwig voorbijgereden waren op de Colombière. In een adembenemend duel wist Annemiek van Vleuten de al als winnares gewaande Anna van der Breggen in extremes op de eindstreep te passeren. Ashleigh Moolman-Pasio legde beslag op de derde plaats.

 

Uitslag La Course 2018

 1. Annemiek van Vleuten (Ned)
 2. Anna van der Breggen (Ned) + 0.01
 3. Ashleigh Moolman (ZAf) + 1.22
 4. Cecile Uttrup Ludwig (Den) + 1.58
 5. Megan Guarnier (VS) + 2.19
 6. Katarzyna Niewiadoma (Pol) z.t.
 7. Katrine Halle (VS) + 2.22
 8. Amanda Spratt (VS) z.t.
 9. Eider Merino (Spa) + 2.24
 10. Erica Magnaldi (Ita) z.t.
 11. Lucinda Brand (Ned) z.t.

 

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X