shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Cédric de Jager en Daan den Breejen 3e bij Derny wedstrijd Ahoy

IMG_20180902_115737.jpg

Bij het ingaan van de laatste maand wegwedstrijden bij de jeugd voordat we met velen de modder weer ingaan werd er voor categorie 5 tot en met 7 een derny wedstrijd georganiseerd door RWC Ahoy in Rotterdam. Een dernywedstrijd is een leuke afwisseling van de gewone wedstrijden. Er waren 5 Mollen afgereisd naar Rotterdam, in categorie 5 waren dat Cédric de Jager en Jelle de Vlaam. In categorie 7 zagen we Daan den Breejen, Halvar de Jager en Michiel van Vliet aan de start. Categorie 5 mocht de spits afbijten. Vooral Jelle was wat zenuwachtig want hoe gaat dat allemaal in zijn werk… Er moesten 3 manches gereden worden en degene met de minste punten was de winnaar. De renners moesten op een andere plek opstellen dan de derny’s . Zodra startsein was gegeven vertrokken de renners en kwamen de derny’s ze achterop gereden. Een voor een haakten onze renners aan bij een derny en bij de finish klonk het startsein. Race indelen is erg belangrijk achter de derny want de gemiddelde snelheid lag veel hoger dan bij een gemiddelde wedstrijd. Categorie reed bijv gedurende hun 7 ronden rond de 47 a 48 km/h! De eerste manch was in categorie 5 vooral even kijken hoe alles ging. Jelle reed aan het begin van de laatste ronde op kop en dat was te vroeg, hij zat er al aardig doorheen. De bestuurders van de derny’s reden na afloop altijd met de renners een rondje uit en gaven daarbij tips voor de volgende manches. Hierna was het de beurt aan de mannen van categorie 7. Zij moesten 7 rondes en reden lekker achter hun derny. Alle 3 begonnen ze wat achteraan maar probeerden telkens wat naar voren de schuiven. Best lastig want communiceren lukt niet onderweg. Daar is wat op gevonden en als je dus links of rechts naast het achterwiel gaat rijden gaat de derny zijn snelheid opvoeren. Zak je naar achter dan gaat hij langzamer. Daan zagen we telkens wat verder naar voren gaan. Zijn derny had de race voor hem goed ingedeeld. Als 4e kwam hij de eerste keer over de streep. Michiel en Halvar zaten wat verder naar achteren. Elke categorie reden dus 3 manches en bij bijna allemaal was de 3e manche de beste. Alle renners hadden een leuke leerzame dag in Rotterdam. Zowel Cédric als Daan mochten na afloop op het 3e treetje plaats nemen. Beide kregen een beker en een bos bloemen mee naam huis.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X