shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Lucinda mist eindpodium na val in slottijdrit

Lucinda Brand reed afgelopen week een ijzersterke Boels Ladies Tour. Na een verrassende 6 e plaats in de proloog, toonde Lucinda haar klasse met podiumplaatsen in de 4 e etappe van Stamproy naar Weert (2 e ) en de loodzware 5 e etappe in het Limburgse Heuvelland met aankomst op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard (3 e ). In de 3 e etappe met start en finish in Gennep reed Lucinda zelfs enige tijd “virtueel” aan de leiding en veroverde zij ook het blauwe tricot van het tussensprint klassement.

Voor aanvang van de allesbeslissende slottijdrit in Roosendaal stond onze Molrenster geklasseerd als 2 e in het algemeen klassement met 18 seconden achterstand op de opnieuw ongenaakbare Annemiek van Vleuten. Lucinda startte haar tijdrit voortvarend met een glorende podiumplaats in het vooruitzicht. Een dramatische schuiver in een bocht gooide echter roet in het eten. Hoewel Lucinda razendsnel overeind krabbelde, bleek een fietswissel noodzakelijk en moest het verdere circuit op een normale wegfiets worden afgelegd. Uiteraard verbeet Lucinda haar teleurstelling, maar gelukkig vielen de blessures mee, zodat de voorbereiding op het aankomend wereldkampioenschap in Innsbruck geen belemmering oplevert.

Annemiek van Vleuten werd uiteindelijk de verdiende eindwinnares, met Ellen van Dijk op de tweede – en Anna van der Breggen op de derde plaats.

 

 

 

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X